Echte kaas komt uit de Beemster

Beemster kaas is een typisch streekproduct, traditioneel gemaakt van Noord-Hollandse weidemelk door kaasmakers die al generaties lang werken aan de lekkerste kazen. We zorgen dan ook extra goed voor onze koeien en onze boeren en dat maakt de beste kwaliteit melk en kaas.

Beemster kaas is een merk van CONO Kaasmakers, een boerencoöperatie van ruim 400 boeren. Wij beheren hiermee de hele keten van grasspriet tot kaas en doen hierbij geen concessies aan de kwaliteit en onze uitgesproken smaak!

Al generaties lang de lekkerste kaas

Voeg waarde toe met Beemster kaas

Juist in de foodservice wereld waar het draait om beleving, gastvrijheid en goede smaak, maakt Beemster graag het verschil. Door de hoge naamsbekendheid van Beemster kaas, de merkwaardering, de premium kwaliteit en de uitgesproken smaak kunt u meer waarde toevoegen voor uw onderneming en de gast.

Beemster kaas voor elk moment

Beemster kaas heeft een assortiment dat aansluit bij elk gebruiksmoment van de dag. Neem onze plakken, die ideaal zijn om heerlijke broodjes of tosti’s mee te maken. Verpakt in praktische 25 of 50 plaks verpakking. Of de flakes van Beemster Oude kaas, uitstekend voor over een salade of pasta gerecht.

Biodiversiteit op elke boerderij

Iedere boer werkt met de natuur en draagt op zijn eigen manier bij aan de biodiversiteit; passend bij het bedrijf en wat de grond en natuur daar vraagt. Zo helpen zwaluwen de melkkoeien te beschermen tegen vliegen en spreeuwen, en helpen we bijen en andere insecten genoeg voedsel te vinden met het ‘Beemster bijenlint’ van wilde bloemen.

Echte kaas nu vegetarisch

Bij Beemster bereiden we de kazen volgens een geheim recept, maar wij kunnen wel verklappen dat deze kaas nitraat vrij is. En jawel, onze kazen worden gemaakt met vegetarisch stremsel en zijn dus vegetarisch.

Klimaatneutraal

Vanaf januari 2020 maakt CONO Kaasmakers als eerste zuivelorganisatie gecertificeerd klimaatneutraal kaas, door onder andere gebruik te maken van windenergie van de boeren en energiezuiniger te produceren.

recept

Clubsandwich gezond met Beemster 30+ Oud

Een heerlijk frisse clubsandwich met Beemsterkaas. 

Bekijk het recept

Wist je dat?

Wist je dat onze koeien een volledig GMO-vrij rantsoen eten? Het voer wordt grotendeels door de boer zelf – en in de regio – verbouwd en bestaat uit veel vers eiwitrijk gras. Alles wat een koe eet, komt terug in de melk, en daarmee terug in de kaas.
Ontdek meer over Beemster Foodservice