DIGITAAL MAGAZINE GROOTS

Een ode aan iedereen in de foodbranche die groots durft te denken

GROOTS is het nieuwe digitale magazine van Makro, voor culinair Nederland. Vier keer per jaar deelt een topchef zijn verhaal én de bereiding van zijn signature dish. We delen stap voor stap de kennis, bereidingswijze en kooktechnieken achter dit gerecht en vertellen je alles over de gebruikte producten en ingrediënten. Van idee tot uitvoering. Van herkomst tot bord. Van Makro voor jou. Een klein verhaal, groots verteld.

Menno’s signature dish

In de derde GROOTS volgen we Menno Post, de chef van restaurant Olivijn in Haarlem. Hij neemt ons stap voor stap mee door de receptuur en bereiding van zijn signature dish: in bijenwas gerijpte, wilde eend met pompoen-zoetzuur, mais en saus van gezouten karamel. Maar eerst duiken we wat dieper in zijn achtergrond. Hoe groeide Menno uit tot de chef die hij tegenwoordig is?

Een ode aan eten in tien hoofdstukken.

Lees alles over de signature dish van Menno

“Ik creëerde mijn eigen familiebedrijf”

Menno werkte na zijn koksopleiding bij toprestaurant De Swaen van Cas Spijkers. Ook maakte hij deel uit van het dreamteam van het restaurant van Ron Blaauw in Ouderkerk. In zijn periode als chef bij restaurant De Bokkendoorns realiseert hij zich: dit wil ik ook. Een eigen familiebedrijf. Met Olivijn komt die droom tot leven. Op het allerhoogste niveau.

GROOTS #3

Menno Post

Bekijk deze editie

GROOTS #2

Roy Eijkelkamp

Bekijk deze editie

GROOTS #1

Soenil Bahadoer

Bekijk deze editie