De geur van echte witte peper
We hoeven jou waarschijnlijk het verschil in smaak tussen witte en zwarte peper niet uit te leggen. Je gebruikt ze ongetwijfeld beide vaak in je keuken. Maar wat is het verschil tussen witte peper en witte peper? We zullen een hint geven. Echte witte peper herken je vooral aan de geur van fermentatie. Dit tijdrovende fermentatieproces is essentieel om een peperbes tot echte witte peper te transformeren. Je proeft dus niet alleen het verschil, je ruikt het ook.
Olie bepaalt de kwaliteit van de kruidnagel
Kruidnagel is ongetwijfeld één van de specerijen met de meest specifieke smaak. Je zult het zelf hebben ervaren: voeg kruidnagel toe aan een gerecht en het wordt meteen rijker van smaak. Dat is ook de reden dat het gebruik ervan zo divers is. Bij kruidnagel wordt de kwaliteit vooral bepaald door de hoeveelheid olie. De echte kruidnagel herken je daardoor aan de gesloten kop, omdat er dan nog veel etherische oliën in zitten. De kleur van de steel is daarbij iets donkerder dan de kop.
Zo smaakt echte nootmuskaat
Echte nootmuskaat hoort niet bitter te zijn, maar juist een warme en zoete smaak te hebben. Een smaak die zorgt voor prachtige subtiele tonen in je gerecht. Zorg dus wel dat je hierbij echte nootmuskaat gebruikt in je keuken. Als nootmuskaat bitter smaakt, is de kans groot dat niet alleen de vrucht, maar ook de bast van de vrucht, de doppen, zijn mee gemalen.