OP TRADITIONELE WIJZE MET DE HAND GEPLUKT IN DE DOURO-VALLEI

Onze wijn van het jaar 2022 is een geweldige keuze waar klanten van zullen genieten en waar je omzet van groeit.

Nu het nieuwe jaar begint, zijn we blij onze 14de editie van WIJN VAN HET JAAR aan te kunnen kondigen, een wijn met een uitzonderlijk erfgoed uit een wereldberoemde streek: de DOURO-VALLEI in Portugal. VINHAS DE MURÇA is een wijn van uitstekende kwaliteit die uitsluitend met handgeplukte druiven gemaakt wordt. Een geweldige keuze om je gasten van te laten genieten en voor je bedrijf om goede zaken mee te doen.

WAT HEEFT EEN WIJN NODIG OM WIJN VAN HET JAAR TE WORDEN?

Elk jaar gaan de wijnexperts van METRO wereldwijd op zoek naar een partner om de WIJN VAN HET JAAR mee te maken. Voor deze missie kiest METRO enkel partners die excellentie uitstralen. Honderden wijnen worden geproefd en dozijnen wijngaarden worden gescreend voordat de eindbeslissing genomen wordt. En wanneer die genomen is, wordt een unieke verpakking en conceptblend voor de WIJN VAN HET JAAR gecreëerd.

De WIJN VAN HET JAAR wordt exclusief ter beschikking gesteld aan METRO-klanten en we zorgen ervoor dat deze voldoet aan hun hoge verwachtingen op het vlak van kwaliteit, prijs, smaak, herkomst en duurzaamheid.

VINHAS DE MURÇA – DOP DOURO, RODE WIJN

PROEFNOTITIES – Intense aroma’s van rood fruit met toetsen van viooltjes. KLEUR – Donker robijnrood
ALCOHOL – 14%
DRUIVEN – Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousão en Tinta Barroca OOGST – 2020
WIJNJAAR – 2021

VINHAS DE MURÇA – DOP DOURO, WITTE WIJN

PROEFNOTITIES – Tropische vruchten en citrustoetsen KLEUR – Citrien
ALCOHOL – 12,5%
DRUIVEN – Códega do Larinho, Rabigato, Viosinho en Verdelho OOGST – 2021
WIJNJAAR – 2021

VINHAS DE MURÇA – DOP DOURO, ROSÉWIJN

PROEFNOTITIES – Een perfecte harmonie tussen fruittoetsen en een verfrissende zuurtegraad
KLEUR – Helderroze
ALCOHOL – 13%
DRUIVEN – Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz OOGST – 2021
WIJNJAAR – 2021

UIT DE WIEG VAN DE AMBACHTELIJKE WIJNPRODUCTIE – DE DOURO-VALLEI

CASA SANTOS LIMA – al vele jaren een leverancier van METRO Portugal en een bekroond wijnproducent.
Voor het aanplanten van wijngaarden en voor de selectie van de druiven volgt CASA SANTOS LIMA de traditionele teelttechniek: dit doen ze met de hand en zeer zorgvuldig.

Deze unieke inheemse druiven worden geteeld op de steile hellingen in vrij barre weersomstandigheden en worden met de hand geoogst in kleine dozen (20 kg). Ze worden heel gehouden tot aan het transport naar de wijnmakerij, waar ze dan manueel geselecteerd worden om tot wijn verwerkt te worden.

Daarnaast worden alle voorzorgsmaatregelen genomen om de ontwikkeling duurzaam te houden: van het gebruik van biologische meststoffen met gecontroleerde afgifte tot het promoten van strategieën die erop gericht zijn om water te hergebruiken en het afval te verminderen.

VINHAS DE MURÇA - DOP DOURO, RODE WIJN

Maak indruk op je gasten met deze rijke, volle Portugese rode wijn, gemaakt met druiven die uitsluitend met de hand geplukt zijn.

Winnaar van 2 gouden medailles van internationale wijn competities. Gekroond door Mundus Vini 2022 en Berliner Wein Trophy 2022 Winter Edition.


WIE ZEGT DAT GOED VLEES GEEN EXTRA’S NODIG HEEFT, HEEFT HET NOG NOOIT GEGETEN MET EEN ZORGVULDIG GESELECTEERDE RODE WIJN

Intense aroma’s van rood fruit met toetsen van viooltjes. De smaak van rijp rood fruit, jam en enkele kruidige toetsen komen naar boven. Een volle smaak met zachte, maar stevige tannines. VINHAS DE MURÇA is een rode wijn die goed te combineren is met pastaschotels, kaas en een selectie van rood vlees. Maak indruk op je gasten met authentieke Portugese smaken, met een traditioneel Portugees recept voor ROJÕES – perfect gebakken varkensvlees dat gekruid is met heerlijke ingrediënten.
Recept bekijken

COMBINEER MET EEN GLAS HANDGEPLUKT ROOD OM HEERLIJK VLEES IN EEN GEWELDIGE BARBECUE TE VERANDEREN

Maak van elke barbecue een succes met ons uitgebreide assortiment van vlees met VINHAS DE MURÇA.

VINHAS DE MURÇA - DOP DOURO, WITTE WIJN

Maak je menu compleet met deze lichte, citrusachtige Portugese witte wijn die gemaakt is met inheemse druiven uit de beroemde Douro-vallei.

EEN WIJN DIE VANAF HET BEGIN MET DE HAND GEPLUKT IS, IS EEN GEWELDIGE AANVULLING OP JE GERECHTEN.

Een typische Douro-blend, met druiven die voornamelijk afkomstig zijn van middelhoog tot hoog gelegen wijngaarden, wat resulteert in frisheid, intensiteit, grote elegantie, mineraliteit en een zeer verfrissende nasmaak. Salades, zeevruchten en alle visgerechten passen zeer goed bij deze witte wijn, inclusief op Portugese wijze gegrilde vis, de Aziatische keuken, charcuterie en wit vlees.
Gun je gasten een voorproefje van Portugal met AMEIJOAS “À BULHÃO PATO” – een eenvoudig recept dat de volle smaak van verse schaaldieren tot zijn recht laat komen.
Recept bekijken

JE HEBT ALLEEN EEN GOED GEKOZEN WIJN NODIG OM FINESSE TE GEVEN AAN JE VISMENU

Ontdek een oceaan aan opties voor je vismenu en een grote verscheidenheid aan zeevruchten, die allemaal perfect passen bij de VINHAS DE MURÇA.

VINHAS DE MURÇA - DOP DOURO, ROSÉ WIJN

Verras je gasten met deze lichte, bloemige Portugese roséwijn, die gemaakt is van perfect gerijpte inheemse druiven om meer smaak aan elke gelegenheid te geven.

ONZE BESTE GESELECTEERDE DRUIVEN ZIJN KLAAR OM EEN BOOST TE GEVEN AAN JE ZOMERFEESTJES

Rode bessen, frisheid, complexiteit en een geweldige afdronk maken van deze wijn de perfecte aanvulling voor salades, zeevruchten, de Aziatische keuken of om gewoon zo van te genieten.

Serveer de ziel van Portugal en combineer de VINHAS DE MURÇA roséwijn met een traditionele BACALHAU À BRÁS, een romige en tijdloos Portugees kabeljouwrecept met een authentieke smaak.
Recept bekijken

EEN MET DE HAND GEKOZEN ROSÉWIJN OM DE EETLUST OP TE WEKKEN BIJ HET VOORGERECHT.

Til je voorgerechtenmenu naar een hoger niveau met onze grote verscheidenheid aan verse ingrediënten, van vis tot groenten, die allemaal een geweldige combinatie vormen met VINHAS DE MURÇA