Makro App

Waar kan in de Makro app downloaden?
De Makro app is gratis te downloaden voor iPhone in de Apple Appstore en voor Android smartphones in de Google Playstore. Minimale vereisten zijn iOS 11 of hoger of Android 5 of hoger. De app werkt niet op tablets; deze passen niet onder onze toegangsscanners.

Waar kan ik de digitale Makro-pas gebruiken?
De digitale pas in de Makro app kan gebruikt worden bij de toegangspoortjes en de horeca-ingang om onze vestigingen te bezoeken. Nadat je inkopen hebt gedaan kun je met de digitale pas afrekenen bij de kassa’s. De digitale pas kan nog niet gebruikt worden bij de slagboom voor het Horeca- en Goldcard parkeerterrein en bij het inwisselen van emballage. Klanten met een kredietfaciliteit kunnen niet afrekenen met de app.

Ik kan niet inloggen op de Makro app
Je hebt een werkende internetverbinding nodig om in te loggen in de Makro app. In de Makro vestigingen kun je gebruik maken van gratis WiFi. Lukt het nog steeds niet? Controleer dan of je gebruikersnaam en/of wachtwoord correct zijn.


Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn factuur alleen digitaal ontvang?

Je kunt je persoonlijke voorkeur eenvoudig instellen via je MijnMakro-account. Log in op de website of de app. naar ‘facturen’ en schakel het vinkje ‘Papieren factuur bij kassa afdrukken’ uit.

 

Welke facturen zie ik in de Makro app?
Je ziet alleen de facturen die je met je eigen Makro-pas of app hebt afgerekend. Je ziet dus niet de facturen van je collega's die zij met hun Makro-pas afgerekend hebben. Heb je meerdere bedrijven gekoppeld aan je MijnMakro account, wissel dan op het homescherm tussen je bedrijven via het profiel icoontje rechts bovenin.


Wat is een inkoopmachtiging?
Het is mogelijk om via de app een machtiging aan je collega te geven om inkopen te doen. Een inkoopmachtiging is 7 dagen geldig en geeft je collega gedurende die tijd de mogelijkheid om onze vestiging te bezoeken en namens jou inkopen te doen. De factuur zal op jouw naam en bedrijf staan wordt in jouw factuuroverzicht getoond. Je collega kan verder geen andere gegevens inzien.

Hoe geef ik een inkoopmachtiging uit?
Om een inkoopmachtiging uit te geven kies je in het homescherm voor 'Geef een tijdelijke inkoopmachtiging'. Vervolgens wordt er een code aangemaakt die je kunt delen met je collega. Je collega downloadt vervolgens de Makro app en vult de code in. Daarna is de inkoopmachtiging 7 dagen zichtbaar.

Ik heb een kredietfaciliteit, kan ik een inkoopmachtiging uitgeven?
Nee, je kunt geen inkoopmachtiging uitgeven indien je een kredietfaciliteit hebt op je Makro-pas.

Wil je je collega een permanente eigen pas geven? Dat kan via MijnMakro bij Extra pas aanvragen. Dit kan alleen als je beslissingsbevoegd bent.

Heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op.