Featured-image-wijn en spijs
266x234-thumbnail-image-masterclass haring nieuwe stijl

8 moderne haring gerechten voor het hele jaar: Hollands Nieuwe Stijl

Het Nederlands Visbureau en restaurant Harmonie 23 bundelde de krachten en organiseerde een Masterclass haring. De uitkomst: 8 unieke en heerlijke gerechten(inclusief recepten) met als basis deze zilte vis. Dit is haring 2.0: Hollands Nieuwe Stijl.

food
266x234-thumbnail-drunken me cocktail

Drunken Me Cocktail

Tartare van Hollandse Nieuwe met schuim van wakame, gelei van sake en krokant van kombu.

food cocktails
266x234-thumbnail-italian rip-off

Italian Rip-Off

Carpaccio van Hollandse Nieuwe met gesuikerde pijnboompit, crème van zilverui, poeder van augurk, as van ui en gefrituurde sjalotring.

food
266x234-thumbnail-image-smokey underground

Smokey Underground

Gerookte Hollandse Nieuwe, gelakt in een reductie van rode biet, met steak tartare van op de keramische barbecue gepofte oerbiet en zoetzuur. Kroepoek van rode biet en hangop van crème fraîche.

food
$name

Bosvruchten bavarois taartje

Larissa is chef-kok van restaurant de Paalkoepel. Een prachtig restaurant gelegen aan het Paterwoldsemeer in Haren (Groningen). In het restaurant kun je genieten van een fijne Franse keuken. Patisserie is Larissa haar specialiteit. In deze video laat zij je zien hoe je op basis van Metro Chef producten, een smakelijk bosvruchten bavarois taartje maakt.

nagerecht food
266x234-thumbnail-image-oesters

Wijn & spijs combinatie: Centola Albariñoin in combinatie met Oesters

De zilte oester en de mineralige Albariño houden elkaar perfect in balans. Een ware smaaksensatie. Bekijk het recept van Oesters geserveerd met citroen, limoen en peper.

food wine hoofdgerecht
266x234-thumbnail-image-boeuf

Wijn & spijs combinatie: E. Guigal Côtes du Rhône met Cote de boeuf

De mediterrane smaken van rozemarijn en tijm zorgen in combinatie met de kruidige, stevige Côtes du Rhône voor een traktatie die je niet snel zult vergeten. Bekijk het recept van cote de boeuf uit de pan met rozemarijn, tijm en mini trostomaatjes.

food wine hoofdgerecht
266x234-thumbnail-image-roodbaars-2

Wijn & spijs combinatie: Pieropan Soave Classico met gebakken roodbaars

De zacht gegaarde roodbaars is een geslaagde combinatie met de Pieropan Soave. Het vet van de roodbaars heeft een frisse tegenhanger nodig en dat biedt deze wijn. Bekijk hier het recept van gebakken roodbaars met aubergine, tomaat, courgette en mediterrane verse kruiden.

food wine hoofdgerecht
266x234-thumbnail-image-schol

Wijn & spijs combinatie: Estadon Terres Brussannes met Schol met licht geklaarde boter

De fijne zuren in deze sappige rose zorgen voor een zuiverend effect en combineren perfect met de geklaarde boter. Bekijk het recept van gebakken schol met lichte geklaarde boter met geroosterde worteltjes en krieltjes.

food hoofdgerecht wine
266x234-thumbnail-image-kalfswang-boudewijn

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang met crème van knolselderij en gecarameliseerde groene asperge

Boudewijn van de Linde: 'In ons restaurant Marnemoede werken we dan ook met lokale, dagverse producten en word er gekookt met passie. Deze passie voor kwaliteit zien ook wij terug in de producten van Metro Chef en Metro Professional.'

food hoofdgerecht