Alcoholvrije cocktails

Alcoholvrije cocktails

Ingrediënten Picalabaccio (alcoholvrij)

- Ice factory ijsblokjes
- Limoensap
- 4 bramen
- Teisseire aardbei & framboos
- Evian mineraalwater
- Tijm ter garnering

Bereiding

Prak 2 bramen in een tumbler glas met een vork of een stampertje. Doe hier een scheut Teisseire ‘aardbei & framboos’ bij en vul het glas met ijsblokjes. Voeg voor een lekker fris tintje een scheutje limoensap toe. Vul het glas af met mineraalwater. Roer het geheel voorzichtig door elkaar. Voeg een takje tijm en 2 bramen toe als garnering. Een lekkere cocktail voor het hele gezin!


Ingrediënten Hot Mr. Pepper (alcoholvrij)

- IJsblokjes
- Teisseire ‘Aardbei & framboos’
- 2 groene pepers
- 4 seizoenen peperkorrels
- San Pellegrino Limonata

Bereiding

We beginnen bij het peperrandje voor het cocktailglas. Dit moet ongeveer een half uur drogen dus begin op tijd met het maken van de cocktails. Neem twee diepe borden en vul het ene bord met een laagje limonade en het andere met gemalen 4 seizoenen peper. Doop je cocktailglas in de limonade, laat boven het bord uitlekken en doop het glas vervolgens in de gemalen peperkorrels.

Schenk, zodra het peperrandje droog is, de Teisseire ‘Aardbei & framboos’ in het glas. Snijd daarna 1 groene peper in dunne plakjes en voeg deze tegelijkertijd met de ijsblokjes toe in het glas. Schenk het glas vol met San Pellegrino Limonata. Gebruik een groene peper ter garnering.


Ingrediënten BBQ Mocktail (alcoholvrij)

- Crushed ice
- Thomas Henry Tonic water
- 1 hele limoen
- Verse muntblaadjes

Bereiding

Snijd een halve limoen in slices en leg deze op een grillplaat. Dit kan op een BBQ of in een grillpan. Zodra er een mooi bruin streepje op de limoenschijfjes zit, laat ze dan afkoelen op een bord. Vul vervolgens een tumbler glas met crushed ice, blaadjes munt en de BBQ-schijfjes limoen. Knijp vervolgens de andere helft van de limoen uit boven het glas. Vul af met tonic water en garneer de mocktail met een schijfje limoen en een takje munt.


Ingrediënten Groene Snoepert (alcoholvrij)

- IJsblokjes
- Aro Reine Claude (pruim)
- Komkommer
- Waterkers
- Eetbare bloemen zoals afrikaantjes
- Evian mineraalwater

Bereiding

Neem een groot glas en schenk hier een scheut Aro Reine Claude in. Vul aan met mineraalwater. Vul hierna een cocktailschaker met ijsblokjes en schenk hier ook de limonade bij. Shake dit goed door elkaar tot de hele shaker koud aanvoelt. Kies dan een mooi cocktailglas zoals een champagnecoupe en schenk de mocktail erin. Decoreer het glas met een eetbare bloem, sierlijke waterkers en een schijfje komkommer.

Tip: als je een variant wil maken met alcohol kan je het mooie groene kleurtje versterken door Pisang Ambon toe te voegen!


Shake shake cocktails

De perfecte cocktails bij de bbq Lees verder

bbq borrel

Kip op de BBQ

Zo bereid je de perfecte kip op de barbecue Lees verder

bbq

King crab van de barbecue

Lekker gerecht om van te genieten Lees verder

bbq