668x267-detail-image-cheesecake

Appel cheesecake

Appel cheesecake

Benodigdheden

Springvorm: 18 cm doorsnede, bakpapier, bianco blender

Ingrediënten

Bodem

75 g  amandelmeel
75 g  glutenvrije havervlokken
5  dadels zonder pit
2 tl  kaneel
1 el  kokosolie
100 g  rucola

Spijs

4  dadels zonder pit ( 30 min laten weken)
80 g  amandelmeel
2 el  sap van sinaasappel en rasp

Vanille laag

800 g  griekse yoghurt ( vol)
8 blaadjes  gelantine
4 el  agavesiroop
scheutje citroensap
1 tl  vanille-aroma

Topping

3  elstarappel
1 el  kokos olie
1 tl  kaneel
scheutje citroensap
1 el  kokosbloesemsuiker of gewone suiker

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier

Spijs

  • Doe de dadels, amandelmeel, en de rasp, sap in de blender en maal fijn tot er een egale massa ontstaat. Doe in een kom, dek af en zet weg in de koelkast.

Bodem

  • Meng al je ingrediënten voor je bodem in een kom en kneed tot er bal ontstaat
  • Verspreid deze bal over je bodem van de springvorm met de achterkant van een natte lepel
  • Bak de af in de oven in 11 minuten en laat afkoelen
  • Verspreid over de afgekoelde je spijs en zet in de koelkast

Vanillelaag

  • Week de galantine water
  • Sla de yoghurt luchtig in de blender agave en vanille
  • Haal gelantine uit het wat en knijpt goed uit, los dit op in een klein beetje warme vloeistof en voeg toe aan yoghurt mengsel ( al draaiende)
  • Laat geheel goed mengen zodat er geen klontjes  onstaan
  • Verdeel dit mengsel over je taart bodem en laat 2,5 uur opstijven in de koelkast

Appelbovenkant

  • Was en  halveer de appels
  • Verwijder klokhuis en snijd in dunne plakjes
  • Besprenkel de plakjes met de overige ingredienten
  • Bak de plakjes kort in kokosolie
  • Haal uit pan en laat afkoelen
  • Verdeel de plakjes over de taart, begin aan de buitenkant en werk dakpansgewijs naar binnen toe, op de manier ontstaat er een roos.

Eet smakelijk!


Limburgs goud

‘Ze zijn er weer!’ Dé kreet die tijdens de start van het voorjaar aspergeliefhebbers weer de horeca intrekt. Maar wat gebeurt er allemaal voordat de koningin van de groente de show op het bord steelt? Een kijkje bij het Limburgse goud van Teboza. Lees verder

food delish yummy

Ontbijt: chocoladelava-mugcake met bosvruchten

Dit recept is afkomstig uit het boek 'In 20 minuten van XL naar S' van Mieke Kosters. Lees verder

food yummy

Gastblogster Mieke Kosters: leef een geweldig leven met e-nummers, suiker en brood….

De laatste tijd hoor je enorm veel verhalen over de gevaren van eten. Er is van alles ongezond. Brood is bedreigend, suiker verslavend en melk een no go. Zelfs vruchtensapjes liggen onder vuur. Het is om moedeloos van te worden. Lees verder

food yummy