668x267-detail-imageappel

Appeltartaar met calvados en kaneelroom

Ingrediënten
voor 4 personen

200 ml slagroom
3 eidooiers, op kamertemperatuur
60 g suiker
1 etl kaneelpoeder
3 grote appels (bijvoorbeeld Elstar), in gelijke blokjes van 1x1 cm gesneden
2 etl Calvados
20 g rozijnen (2 uur in 1 à 2 etl rum laten weken)

Bereiding

1. Doe de slagroom in een pan en breng het aan de kook.
2. Meng de eidooiers met de suiker in een beslagkom en klop deze goed door.
3. Maak familie door een klein beetje van de verwarmde room aan het eimengsel toe te
    voegen (let op dat je dit goed roert, zodat het ei niet gaat stollen).
4. Giet dan het eimengsel met het beetje room erbij terug in de pan met alle room.
5. Verwarm roerend op een laag vuur (zorg dat de temperatuur niet boven de 82 graden
    komt) tot het mengsel dikker wordt.
6. Serveer warm of laat afkoelen.
7. Meng de appels met de Calvados en de in rum geweekte rozijnen. Vorm van dit mengsel 4 tartaartjes (met behulp van een kookring).
8. Overgiet de tartaartjes met de kaneelroom.


Stoofpaling met verse kruiden

Een smaakvol én decoratief visgerecht Lees verder

Inspiratie feestdagen food hoofdgerecht vis

Paddenstoelen Suprême Saus

Een heerlijke verfijnde witte saus Lees verder

Inspiratie feestdagen food

Tarbot met bloemkool, kaviaar en een botersaus met dashi

Dit recept is een lust voor het oog en een ingetogen smaakbom. Lees verder

Inspiratie feestdagen food vis