668x267-detail-imageappel

Appeltartaar met calvados en kaneelroom

Ingrediënten
voor 4 personen

200 ml slagroom
3 eidooiers, op kamertemperatuur
60 g suiker
1 etl kaneelpoeder
3 grote appels (bijvoorbeeld Elstar), in gelijke blokjes van 1x1 cm gesneden
2 etl Calvados
20 g rozijnen (2 uur in 1 à 2 etl rum laten weken)

Bereiding

1. Doe de slagroom in een pan en breng het aan de kook.
2. Meng de eidooiers met de suiker in een beslagkom en klop deze goed door.
3. Maak familie door een klein beetje van de verwarmde room aan het eimengsel toe te
    voegen (let op dat je dit goed roert, zodat het ei niet gaat stollen).
4. Giet dan het eimengsel met het beetje room erbij terug in de pan met alle room.
5. Verwarm roerend op een laag vuur (zorg dat de temperatuur niet boven de 82 graden
    komt) tot het mengsel dikker wordt.
6. Serveer warm of laat afkoelen.
7. Meng de appels met de Calvados en de in rum geweekte rozijnen. Vorm van dit mengsel 4 tartaartjes (met behulp van een kookring).
8. Overgiet de tartaartjes met de kaneelroom.


Parelhoenfilet met mousseline van gepofte bietjes

Een heerlijk gerecht bereid op de LX-smoker Lees verder

Inspiratie feestdagen food gevogelte hoofdgerecht

Vis roken

Allereerst is het belangrijk dat de roker geen haast heeft, het is namelijk geen magnetron. Om te roken kan men het beste een vis gebruiken met een hoog vetgehalte: paling, forel, zalm, makreel, haring,of sprot. Andere vissoorten worden door het roken vaak droog. Ook mosselen en kip zijn gerookt heerlijk. Lees verder

food hungry netwerken

Frisse lente kwarktaart met mascarpone en eetbare bloemen

Een feestelijke frisse taart Lees verder

nagerecht