asperges

Asperges bereiden

Van de volle grond zo op je bord

Bij Makro hoeven we niet ver te zoeken naar het witte goud. We halen onze asperges gewoon uit Limburg en Brabant. Daar zijn ze met passie geteeld door het familiebedrijf Teboza. Deze asperges komen niet in contact met bestrijdingsmiddelen of kunstmest en worden vakkundig met de hand gestoken en dat proef je! Bij Makro selecteren we deze dagverse zomergroenten op lengte, dikte, kleur en kwaliteit.

Zo bereid je witte asperges 

Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar het uiteinde, zorg dat je draden voorkomt. Vul een asperge pan met water, voeg een klontje boter en wat zout toe en breng aan de kook. Voeg de asperges toe en zorg dat de kopjes nog net boven het water uitsteken. Kook de asperges, afhankelijk van de dikte, in ongeveer 10 minuten beetgaar.

TIP: Je kunt asperges ook bakken. Kook ze eerst een paar minuten in water met wat zout, peterselie, citroensap of olijfolie, giet ze af en bak ze in wat boter lichtbruin.

Zo bereid je groene asperges 

Groene asperges hoef je niet te schillen, wel moet je altijd een klein stukje van de onderkant afsnijden. Vul een aspergepan met water en een snufje zout en breng dit aan de kook. Voeg de asperges toe en kook deze in 3 tot 5 minuten beetgaar. Serveer ze als bijgerecht, aan een groentespies of in een salade.

TIP: Je kunt groene asperges ook direct bakken, wokken, roosteren of grillen.


Graskaas tosti

Een heerlijke en gezonde lunchgerecht. Lees verder

vegetarian

Lopende chocoladetaartjes

Smeuïge chocoladetaartjes waar geen oven aan te pas komt. Lees verder

Inspiratie

Salade van artisjokharten

Een frisse zomerse salade met tonijn Lees verder

voorgerecht