668x267-detail-bbq-bijgerechten

De ideale BBQ-bijgerechten

Ga naar BBQ Zaken

Pull Bread

Ingrediënten

1 Franse bol - 100 g geraspte Morbier - 100 g chorizo - 70 g boter - Groene en zwarte olijven - Oregano - Basilicum - 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze

Snijd de olijven en de chorizo in kleine stukjes. Neem wat oregano, basilicum en 2 tenen knoflook en versnipper deze. Smelt nu de boter, als deze geheel gesmolten is doe je de versnipperde kruiden en specerijen erdoorheen. Snijd het brood in repen in één richting – zorg dat je niet helemaal door het brood snijdt, maar aan de onderzijde ongeveer een centimeter vanaf de bodem overhoudt. Draai het brood 90 graden en snijd in de andere richting. Vul tussen de rijen met de geraspte Emmentaler en de blokjes chorizo. Sprenkel het botermengsel helemaal over de bovenkant. Doe het brood nu in aluminiumfolie en plaats het geheel omgedraaid op de barbecue. Halverwege de gaartijd draai je het brood om en laat het voor de resterende tijd zo gaar worden.

Griekse papillots met gesmolten feta

Ingrediënten

400 g feta - 4 takjes met trostomaatjes - 1 rode paprika - 1 gele paprika - 1 teentje knoflook - 1 komkommer - 100 g groene en/of zwarte olijven - olijfolie - citroensap - rozemarijn - tijm - peper en zout - ciabatta

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s in schijfjes en een halve komkommer in kleine blokjes. Leg 4 vellen aluminiumfolie open en leg op elk vel een trosje tomaten, wat paprika, olijven, fijngesnipperde knoflook en 100 g verkruimelde feta. Kruid naar smaak met peper, zout, rozemarijn en tijm. Ten slotte besprenkel je het geheel met olijfolie en wat citroensap. Sluit de papillots (pakketjes) en leg ze 20 minuten op de barbecue tot de feta is gesmolten. Serveer de papillot met salade en brood.

Camembert op de BBQ

Ingrediënten

1 Camembert Petite Normandie - 2 takjes rozemarijn - Stokbrood

Bereidingswijze

Verwijder het deksel en het papiertje van de camembert. Maak een kruisvormige insnijding in de camembert en steek in het midden een takje rozemarijn. Versnipper de overgebleven rozemarijn. Wikkel het doosje camembert - zonder deksel - in aluminiumfolie zodat het doosje niet verbrandt. Zet het doosje op de barbecue, deze moet niet al te warm zijn. Na 10 - 15 minuten is de kaas goed gesmolten. Open de korst van de camembert en bestrooi deze met de fijngesnipperde rozemarijn. Het stokbrood gebruik je om in de Camembert te dippen. Lekkere en gezonde alternatieven voor stokbrood zijn langgesneden paprika, wortels en tomaatjes om mee te dippen.


Alcoholvrije cocktails

Geen alcohol, maar wel lekker! Lees verder

borrel bbq

Graskaas tosti

Een heerlijke en gezonde lunchgerecht. Lees verder

vegetarian Inspiratie kaas

Mini flammkuchen

Lekker met extra veel truffelmayo. Lees verder

Inspiratie vegetarian kaas