668x267-detail-image-weber

BBQ op je balkon: 8 tips

Je bent jong en je wilt wat. Een barbecue organiseren bijvoorbeeld. Maar hier komt het. Je woont in een appartement met balkon. Paniek? Nergens voor nodig! Want met deze tips organiseer jij een top barbecue op jouw terras.

1. Check eerst en vooral je huisregels of huurcontract. Het kan namelijk heel goed zijn dat je eigenlijk geen barbecue mag organiseren. Mag het wel? Ga dan verder naar stap 2.

2. Hou het veilig! Een elektrische of houtskoolbarbecue zijn de veiligste keuzes voor op je balkon. Een elektrische barbecue geniet natuurlijk de voorkeur, aangezien die minder rook veroorzaakt. De gasvariant is de minst veilige keuze (en is bovendien ook véél te groot).

 

520x265-artikel-Weber

 

3. Vergeet je buren niet op de hoogte te stellen, zodat ze niet verrast worden door ongewenste rookoverlast. Natuurlijk is het beter om dit sowieso te voorkomen. Zo kan je bv. een aluminium bakje van Weber gebruiken om het druipende vet op te vangen. Hoewel ze enorm handig zijn, is het in dit geval wel aan te raden de aanmaakblokjes links te laten liggen: deze produceren namelijk enorm veel rook.

4. Wie het tuingevoel mist, kan dit gewoon in huis halen. Gooi je vensters open en omring je met plantjes: gegarandeerd een succes.

5. Wil je echt uitpakken met je barbecue? Je appartement decoreren volgens een origineel thema is dan een aanrader. Of je kan helemaal los gaan door er een verkleedfeestje van te maken. Garantie voor leuke foto’s!

6. Hou de originaliteit erin en zorg voor speciale hapjes en drankjes. Lekkere cocktails zijn een pleister op de geen-tuin-wond. Pas wel op dat je gasten niet van het balkon vallen.

7. Gezelschap hebben tijdens het barbecueën is veel toffer. Voorzie wat zitjes voor je gasten zodat je kan bijkletsen terwijl je al dat lekkers klaarmaakt.

 

Een goeie barbecue start met goede voorbereiding

Bekijk meer op BBQ Zaken


Alcoholvrije cocktails

Geen alcohol, maar wel lekker! Lees verder

borrel bbq

Graskaas tosti

Een heerlijke en gezonde lunchgerecht. Lees verder

vegetarian Inspiratie kaas

Ketel 1 met cassis, Damrak Gin & Tonic & limoncello Spritz

3 heerlijke zomerse cocktails! Lees verder

cocktails