668x267-detail-bibimbap

Bibimbap Koreaanse rijstbowl

Bibimbab is een Koreaans gerecht dat letterlijk ‘gemengde rijst’ betekent. Het gerecht bestaat uit een hoopje rijst waarop je allerlei ingrediënten plaatst die je apart van elkaar hebt bereidt. Een eitje in het midden maakt de bibimbap af.


Ingrediënten

300 gr gekookte basmati rijst
500 gr ossenhaas
1 à 2 etl. olie om in te bakken
60 gr bruine suiker
75 gr sojasaus
2 tenen geperste knoflook
1 thl chili flakes
1 thl verse geraspte gember
400 gr spinazie, gestoomd of geroerbakt
100 gr gewokte shiitakes
2 winterwortels, julienne gesneden
sap van 1 limoen
1 komkommer, in linten (evt. opgerold of gevouwen)
4 bosuien, in ringen gesneden
4 eieren, gebakken, sunny side up
2 etl geroosterd sesamzaad

Bereiding

1. Kook de rijst en houd deze warm.
2. Meng de julienne gesneden winterwortels met het limoensap en zet apart.
3. Maak met de kaasschaaf of op de mandoline dunne komkommerslierten en vouw tot rolletjes.
4. Snijd de bosuien in ringen.
5. Bak het vlees in wat olie in een koekenpan.
6. Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar en voeg deze bij het vlees. Laat de saus wat indikken.
7. Stoom of roerbak de spinazie en de shiitakes en houd deze warm.
8. Bak de eieren, houd de dooier heel.
9. Pak de bowls en vul ze met de rijst, het vlees, de groenten en bovenop het eitje en bestrooi met geroosterd sesamzaad.
10. Serveer en meng alles door elkaar. 


Stoofpaling met verse kruiden

Een smaakvol én decoratief visgerecht Lees verder

Inspiratie feestdagen food hoofdgerecht vis

Paddenstoelen Suprême Saus

Een heerlijke verfijnde witte saus Lees verder

Inspiratie feestdagen food

Appeltartaar met calvados en kaneelroom

Een heerlijk nagerecht om van te smullen! Lees verder

Inspiratie feestdagen food nagerecht vegetarian