668x267-detail-bibimbap

Bibimbap Koreaanse rijstbowl

Bibimbab is een Koreaans gerecht dat letterlijk ‘gemengde rijst’ betekent. Het gerecht bestaat uit een hoopje rijst waarop je allerlei ingrediënten plaatst die je apart van elkaar hebt bereidt. Een eitje in het midden maakt de bibimbap af.


Ingrediënten

300 gr gekookte basmati rijst
500 gr ossenhaas
1 à 2 etl. olie om in te bakken
60 gr bruine suiker
75 gr sojasaus
2 tenen geperste knoflook
1 thl chili flakes
1 thl verse geraspte gember
400 gr spinazie, gestoomd of geroerbakt
100 gr gewokte shiitakes
2 winterwortels, julienne gesneden
sap van 1 limoen
1 komkommer, in linten (evt. opgerold of gevouwen)
4 bosuien, in ringen gesneden
4 eieren, gebakken, sunny side up
2 etl geroosterd sesamzaad

Bereiding

1. Kook de rijst en houd deze warm.
2. Meng de julienne gesneden winterwortels met het limoensap en zet apart.
3. Maak met de kaasschaaf of op de mandoline dunne komkommerslierten en vouw tot rolletjes.
4. Snijd de bosuien in ringen.
5. Bak het vlees in wat olie in een koekenpan.
6. Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar en voeg deze bij het vlees. Laat de saus wat indikken.
7. Stoom of roerbak de spinazie en de shiitakes en houd deze warm.
8. Bak de eieren, houd de dooier heel.
9. Pak de bowls en vul ze met de rijst, het vlees, de groenten en bovenop het eitje en bestrooi met geroosterd sesamzaad.
10. Serveer en meng alles door elkaar. 


6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

VERS nu met nog scherpere prijzen, ruimer assortiment en verbeterde kwaliteit

Steeds meer horeca-ondernemers (her)ontdekken Makro als dé groothandel voor groenten en fruit. Sinds wij in zee gingen met een nieuwe leverancier Vroegop-Windig is het aanbod dan ook flink vergroot, verduurzaamd en vooral: verbeterd. Smaak en kwaliteit staan (weer) voorop in onze keuzes en ons aanbod. Lees verder

food