668x267-Roomkaastaart

Frisse lente kwarktaart met mascarpone en eetbare bloemen

Voor 8 personen
Bereidingstijd: 25 minuten- 3 uur opstijven in de koelkast

Ingrediënten
200 g bastognekoeken
60 g boter, gesmolten
1 vanillepeul
1 biologische citroen
500 g volle kwark
300 g slagroom
750 g mascarpone
100 g suiker

Voor de garnering:
1 peer, in dunne plakjes
1 kiwi, in dunne plakjes
2 takjes munt
1 biologische limoen, geraspt
Eetbare bloemen naar keuze

Ook nodig:
Elektrische mixer
Keukenmachine
Springvorm 22 cm
Bakpapier
Citrusrasp

Bereiden
1. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en voeg de gesmolten boter toe. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Stort het koekjesmengsel in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bastognekoekbodem in de koelkast tot verder gebruik.
2. Snijd de vanillepeul open en schraap het merg eruit. Rasp de schil van een onbespoten citroen. Meng het vanillemerg en de citroenrasp door de kwark.
3. Klop de slagroom samen met 100 g suiker lobbig. Voeg de mascarpone toe en klop kort door totdat er een stevig mengsel ontstaat. Spatel de kwark door het mengsel en schep op de bodem in de springvorm. Strijk de bovenkant van de taart mooi glad en zet minimaal drie uur in de koelkast om op te stijven.
4. Garneer de taart met plakjes kiwi, peer, limoenrasp, takjes munt en eetbare bloemen. Haal een warm scherp mes langs de rand van de taart voordat u de springvorm opent. Maak de springvorm voorzichtig los en serveer de taart op een feestelijk plateau.

Appeltartaar met calvados en kaneelroom

Een heerlijk nagerecht om van te smullen! Lees verder

Inspiratie feestdagen food nagerecht vegetarian

Zoete tosti van brioche

Een heerlijke zoete tosti die er ook nog eens fantastisch uit ziet! Lees verder

Inspiratie feestdagen food nagerecht

Bouillabaisse

Een echte Provençaalse klassieker uit Marseille: bouillabaisse Lees verder

food nagerecht vis