detail-bloemkoolsoep-kerst

Bloemkoolsoep met Saint Agur

Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:

Succes met de feestdagen


Ingrediënten
Voor 4 personen

200 g pitloze rode druiven
1 bloemkool
1 prei
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
1 tl tijm
2 groente bouillonblokjes
100 ml kookroom
½ citroen
100 g Saint Agur
50 g walnoten, grof gehakt
10 g bieslook, in fijne ringetjes
Olijfolie
Zout en peper

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Leg de druiven in een ovenschaaltje en rooster 15 minuten in de oven.
3. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de prei in ringen en spoel schoon onder koud stromend water in een vergiet. Hak de teen knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes.
4. Fruit de prei, knoflook, bleekselderij en tijm 4 minuten aan. Voeg de bloemkool toe en bak nog 5 minuten mee.
5. Voeg 1 liter kokend water en twee bouillonblokjes toe aan de pan. Laat de soep 20 minuten doorkoken. Voeg 100 ml kookroom toe.
6. Pureer de soep glad met een staafmixer. Proef de soep en breng eventueel op smaak met zout en peper en wat citroensap.
7. Verdeel de soep over vier diepe borden. Verbrokkel de kaas en verdeel over de soep. Garneer met walnoten, druiven en bieslook.


6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

Doe-het-zelf oliebollen

Voor de doe-het-zelf’er hebben we alles in huis om zelf de heerlijkste oliebollen te maken Lees verder

feestdagen