$name

Bosvruchten bavarois taartje

Larissa is chef-kok van restaurant de Paalkoepel. Een prachtig restaurant gelegen aan het Paterwoldsemeer in Haren (Groningen). In het restaurant kun je genieten van een fijne Franse keuken. Patisserie is Larissa haar specialiteit. In deze video laat zij je zien hoe je op basis van Metro Chef producten, een smakelijk bosvruchten bavarois taartje maakt.


Ingrediënten
Voor 4 personen

500 gram Metro Chef bessenmix
150 gram kristalsuiker
400 gram Horeca Select slagroom met suiker
6 blaadjes gelatine (weken in ijskoud water)
250 gram Metro Chef tiramisu lange vingers
130 gram roomboter

Voor de afwerking
Metro Chef stracciatella roomijs
Yoghurt
Metro Chef bio lavendel

Bereiding

1. Maal de lange vingers tot poeder.
2. Smelt de roomboter.
3. Meng deze 2 tot een gladde substantie en verdeel het in de stekers en zet het in de koelkast.
4. Doe de suiker in een pan met 30 gram water, breng dit aan de kook.
5. Voeg vervolgens de bessenmix er aan toe en kook dit goed door.
6. Pureer het met de staafmixer tot een gladde massa en zeef dit.
7. Bewaar 100 gram van de saus voor later in de koelkast.
8. Breng de rest van de bessen coulis aan de kook en voeg de geweekte gelatine (goed uitknijpen) toe.
9. Zet dit in een kom met daaronder kom met ijswater weg.
10. Klop de slagroom op tot iets dikker als yoghurt dikte.
11. Als de bessen coulis is afgekoeld, doe je er een grote schep slagroom bij en maak je familie.
12. Dan de bessen coulis bij de rest van de slagroom mengen.
13. Verdeel dit in de stekers op de koek bodem en vervolgens weer in de koelkast zetten.
14. Na 4 uur kun je het afwerken met de overgebleven saus, een paar druppen yoghurt die je uitstrijkt met een stokje.
15. En tot slot een bol stracciatella ijs erbij en een paar takjes lavendel.


Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

VERS nu met nog scherpere prijzen, ruimer assortiment en verbeterde kwaliteit

Steeds meer horeca-ondernemers (her)ontdekken Makro als dé groothandel voor groenten en fruit. Sinds wij in zee gingen met een nieuwe leverancier Vroegop-Windig is het aanbod dan ook flink vergroot, verduurzaamd en vooral: verbeterd. Smaak en kwaliteit staan (weer) voorop in onze keuzes en ons aanbod. Lees verder

food

Bibimbap Koreaanse rijstbowl

Bibimbab is een Koreaans gerecht dat letterlijk ‘gemengde rijst’ betekent. Het gerecht bestaat uit een hoopje rijst waarop je allerlei ingrediënten plaatst die je apart van elkaar hebt bereidt. Een eitje in het midden maakt de bibimbap af. Lees verder

food vlees hoofdgerecht