668x267-Bouillabaisse

Bouillabaisse

Voor 4 personen
Ingrediënten
200 gr witvis (divers)
100 gr mosselen
100 gr garnalen
4 cocquilles
2 liter visfond

1 prei (in ringen)
1 ui (in ringen)
1 venkel (grof gesneden)
2 teentjes knoflook
2 tomaten (in blokjes)
3 etl olijfolie
2 etl Pastis
1 glas droge witte wijn
rasp van 1 biologische sinaasappel
1 steranijs
1 thl saffraandraadjes
zout & peper
1 thl venkelzaad
1 laurierblad

Zet een pan op het vuur en voeg 2 etl olijfolie toe. Smoor de groenten met het venkelzaad en laurierblad in een paar minuten zacht. Voeg de tomaat, knoflook en tomatenpuree toe en roer goed. Laat heet worden en blus af met Pastis. Voeg de witte wijn en water toe tot alles goed onder vocht staat. Voeg nu de sinaasappelrasp, de steranijs en de helft van de saffraan toe. Laat dit 20 minuten zachtjes pruttelen. Zeef daarna de bouillon en druk zoveel mogelijk van de ingrediënten door de zeef.
Neem de stukken vis en strooi er zout over. Doe de vis in de andere diepe pan met de rest van de soep en de mosselen. Voeg de rest van de saffraan toe en breng alles met de deksel op de pan aan de kook. Laat op zacht vuur 6 minuten pruttelen. Schep de vis uit de pan en leg deze apart. Leg de vissen in de borden en overgiet deze met de soep. Serveer met gegrilde sneetjes brood en rouille.

Parelhoenfilet met mousseline van gepofte bietjes

Een heerlijk gerecht bereid op de LX-smoker Lees verder

Inspiratie feestdagen food gevogelte hoofdgerecht

Vis roken

Allereerst is het belangrijk dat de roker geen haast heeft, het is namelijk geen magnetron. Om te roken kan men het beste een vis gebruiken met een hoog vetgehalte: paling, forel, zalm, makreel, haring,of sprot. Andere vissoorten worden door het roken vaak droog. Ook mosselen en kip zijn gerookt heerlijk. Lees verder

food hungry netwerken

Frisse lente kwarktaart met mascarpone en eetbare bloemen

Een feestelijke frisse taart Lees verder

nagerecht