668x267-detail-image-carbonara

Carbonara light

Carbonara light voor 4 personen

Benodigdheden

Bianco blender

Ingrediënten

275 g  viergranenspaghetti
250 g  magere spekreepjes
1  ui
75 g  vers geraspte Parmezaanse kaas
1  avocado
100 g  rucola
2 el  magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Bak de spekreepjes circa 5 minuten op hoog vuur in een droge koekenpan.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de spekjes en bak ze circa 3 minuten mee.
  • Giet de pasta af en roer door de spekjes. Zet het vuur laag en breng de pasta op smaak met versgemalen peper.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel de avocado leeg in de blender.
  • Voeg de yogurt toe en pureer fijn, voeg al draaiende de parmezaanse kaas toe. Voeg eventueel een scheutje water toe als het mengsel te vast is.
  • Doe dit avocadomengsel door je pasta en roer goed door. Zodat de saus gaat ‘hangen’aan de pasta.
  • Verdeel over 4 borden en garneer af met wat rucola en rasp hier nog wat verse parmezaan over.

De barista: écht eerlijke Fair Trade

De vraag naar fair trade is ontzettend groot. Kijk alleen al naar de schappen in supermarkten met alle gecertificeerde thee-, cacaoben suikerverpakkingen. Wat ik je wil meegeven: staar je niet blind op fairtradekeurmerken. Ze hebben voordelen, maar zijn niet per se zaligmakend. Bezit een koffieboer geen keurmerk, dan zegt dit eigenlijk niks over hoe ‘fair’ zijn bedrijf is. Bovendien laten verschillende onderzoeken zien dat het geld dat wij extra betalen voor fairtradeproducten lang niet altijd bij de boeren terechtkomt. Lees verder

food

Skinny crème brûlée

Afvallen = dikke patronen doorbreken. Een slanke levensstijl aanhouden draait om het ontwikkelen van nieuwe gewoontes. Vraag jezelf altijd af: is mijn keuze een incident, toeval of patroon? Alleen ‘dikke’ patronen hoef je te veranderen om slank te worden en te blijven. Lees verder

yummy vegetarian nagerecht

Kaas met fruit, een perfecte combinatie

Probeer eens camembert uit de oven met fruit of gepocheerde peren in witte port met gorgonzola en truffelhoning Lees verder

kaas nagerecht feestdagen food