668x267-detail-image-carbonara

Carbonara light

Carbonara light voor 4 personen

Benodigdheden

Bianco blender

Ingrediënten

275 g  viergranenspaghetti
250 g  magere spekreepjes
1  ui
75 g  vers geraspte Parmezaanse kaas
1  avocado
100 g  rucola
2 el  magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Bak de spekreepjes circa 5 minuten op hoog vuur in een droge koekenpan.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de spekjes en bak ze circa 3 minuten mee.
  • Giet de pasta af en roer door de spekjes. Zet het vuur laag en breng de pasta op smaak met versgemalen peper.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel de avocado leeg in de blender.
  • Voeg de yogurt toe en pureer fijn, voeg al draaiende de parmezaanse kaas toe. Voeg eventueel een scheutje water toe als het mengsel te vast is.
  • Doe dit avocadomengsel door je pasta en roer goed door. Zodat de saus gaat ‘hangen’aan de pasta.
  • Verdeel over 4 borden en garneer af met wat rucola en rasp hier nog wat verse parmezaan over.

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

VERS nu met nog scherpere prijzen, ruimer assortiment en verbeterde kwaliteit

Steeds meer horeca-ondernemers (her)ontdekken Makro als dé groothandel voor groenten en fruit. Sinds wij in zee gingen met een nieuwe leverancier Vroegop-Windig is het aanbod dan ook flink vergroot, verduurzaamd en vooral: verbeterd. Smaak en kwaliteit staan (weer) voorop in onze keuzes en ons aanbod. Lees verder

food

Bibimbap Koreaanse rijstbowl

Bibimbab is een Koreaans gerecht dat letterlijk ‘gemengde rijst’ betekent. Het gerecht bestaat uit een hoopje rijst waarop je allerlei ingrediënten plaatst die je apart van elkaar hebt bereidt. Een eitje in het midden maakt de bibimbap af. Lees verder

food vlees hoofdgerecht