668x267-detail-image-carbonara

Carbonara light

Carbonara light voor 4 personen

Benodigdheden

Bianco blender

Ingrediënten

275 g  viergranenspaghetti
250 g  magere spekreepjes
1  ui
75 g  vers geraspte Parmezaanse kaas
1  avocado
100 g  rucola
2 el  magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Bak de spekreepjes circa 5 minuten op hoog vuur in een droge koekenpan.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de spekjes en bak ze circa 3 minuten mee.
  • Giet de pasta af en roer door de spekjes. Zet het vuur laag en breng de pasta op smaak met versgemalen peper.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel de avocado leeg in de blender.
  • Voeg de yogurt toe en pureer fijn, voeg al draaiende de parmezaanse kaas toe. Voeg eventueel een scheutje water toe als het mengsel te vast is.
  • Doe dit avocadomengsel door je pasta en roer goed door. Zodat de saus gaat ‘hangen’aan de pasta.
  • Verdeel over 4 borden en garneer af met wat rucola en rasp hier nog wat verse parmezaan over.

Bloemkool couscous met pistachenoten

Maak je eigen bloemkool couscous met dit eenvoudige recept! Lees verder

food vegetarian hoofdgerecht

Socca met geroosterde tomaatjes

Een lokale specialiteit uit Nice. Die traditioneel in een houtoven gebakken wordt, maar ook heerlijk is uit de koekenpan. Lees verder

food voorgerecht vegetarian

Doperwtenmuntsoep

Een lichte zomerse soep met een volle smaak! Lees verder

food vegetarian voorgerecht