668x267-detail-image-oesters

Wijn & spijs combinatie: Centola Albariñoin & Oesters

De zilte oester en de mineralige Albariño houden elkaar perfect in balans. Een ware smaaksensatie. Bekijk het recept van Oesters geserveerd met citroen, limoen en peper.

Meer wijn & spijs combinaties


Ingrediënten
Voor 4 personen

12 oesters
1 citroen
1 limoen
5 g bladpeterselie
1/2 rode peper
Crushed ijs
Oestermes
Citrusrasp

Bereiding

1. Steek de oesters voorzichtig open. Maak het oestermes steeds schoon om gruis in de oesterschelp te voorkomen. Snijd de spier van de oester los.
2. Boen de citrusvruchten grondig schoon. Rasp de schil van een halve limoen en citroen en snijd de vruchten in parten. Hak de peterselie fijn.
3. Verwijder de pitjes en zaadlijsten van de rode peper en hak fijn.
4. Bedek een platte schaal met crushed ijs en verdeel de oesters erover. Breng de oesters op smaak met citroen en limoensap, de citrusschil, peterselie en een klein beetje rode peper. Serveer direct met een koud glas Centola Albariño.


Wijn van het Jaar

Makro’s meest ervaren wijnexperts zoeken ieder jaar naar de Wijn van het Jaar die voldoet aan alle verwachtingen en eisen van Makro. Hierbij letten we op kwaliteit, smaak, prijs en duurzaamheid. Lees verder

wine

Spinazie fritatta

Een heerlijk gerecht voor naar de picknick! Zowel warm als koud te serveren. Lees verder

food voorgerecht

Groene pannenkoekjes met limoenboter

Deze groene pannenkoeken zitten boordevol smaak door de heerlijke kruiden. Probeer het zelf! Lees verder

food hoofdgerecht