668x267-detail-image-oesters

Wijn & spijs combinatie: Centola Albariñoin & Oesters

De zilte oester en de mineralige Albariño houden elkaar perfect in balans. Een ware smaaksensatie. Bekijk het recept van Oesters geserveerd met citroen, limoen en peper.

Meer wijn & spijs combinaties


Ingrediënten
Voor 4 personen

12 oesters
1 citroen
1 limoen
5 g bladpeterselie
1/2 rode peper
Crushed ijs
Oestermes
Citrusrasp

Bereiding

1. Steek de oesters voorzichtig open. Maak het oestermes steeds schoon om gruis in de oesterschelp te voorkomen. Snijd de spier van de oester los.
2. Boen de citrusvruchten grondig schoon. Rasp de schil van een halve limoen en citroen en snijd de vruchten in parten. Hak de peterselie fijn.
3. Verwijder de pitjes en zaadlijsten van de rode peper en hak fijn.
4. Bedek een platte schaal met crushed ijs en verdeel de oesters erover. Breng de oesters op smaak met citroen en limoensap, de citrusschil, peterselie en een klein beetje rode peper. Serveer direct met een koud glas Centola Albariño.


Stoofpaling met verse kruiden

Een smaakvol én decoratief visgerecht Lees verder

Inspiratie feestdagen food hoofdgerecht vis

Paddenstoelen Suprême Saus

Een heerlijke verfijnde witte saus Lees verder

Inspiratie feestdagen food

Appeltartaar met calvados en kaneelroom

Een heerlijk nagerecht om van te smullen! Lees verder

Inspiratie feestdagen food nagerecht vegetarian