668x267-detail-image-oesters

Wijn & spijs combinatie: Centola Albariñoin & Oesters

De zilte oester en de mineralige Albariño houden elkaar perfect in balans. Een ware smaaksensatie. Bekijk het recept van Oesters geserveerd met citroen, limoen en peper.

Meer wijn & spijs combinaties


Ingrediënten
Voor 4 personen

12 oesters
1 citroen
1 limoen
5 g bladpeterselie
1/2 rode peper
Crushed ijs
Oestermes
Citrusrasp

Bereiding

1. Steek de oesters voorzichtig open. Maak het oestermes steeds schoon om gruis in de oesterschelp te voorkomen. Snijd de spier van de oester los.
2. Boen de citrusvruchten grondig schoon. Rasp de schil van een halve limoen en citroen en snijd de vruchten in parten. Hak de peterselie fijn.
3. Verwijder de pitjes en zaadlijsten van de rode peper en hak fijn.
4. Bedek een platte schaal met crushed ijs en verdeel de oesters erover. Breng de oesters op smaak met citroen en limoensap, de citrusschil, peterselie en een klein beetje rode peper. Serveer direct met een koud glas Centola Albariño.


De wijnspecialist: Blind proeven

In voor een experimentje? Serveer bij een lekker stukje lamsvlees eens een rode bordeaux-blend uit Waiheke Island in Nieuw-Zeeland, in plaats van de geijkte pomerol of saint-émilion. Lees verder

wine

Wijn van het Jaar

Makro’s meest ervaren wijnexperts zoeken ieder jaar naar de Wijn van het Jaar die voldoet aan alle verwachtingen en eisen van Makro. Hierbij letten we op kwaliteit, smaak, prijs en duurzaamheid. Lees verder

wine

De wijnspecialist: de smaak van puur natuur

Duurzame wijnbouw heeft een enorme sprong gemaakt in de wijnwereld. Vooral uit respect voor natuur en milieu, maar ook omdat er vraag naar is. Zo zie je steeds vaker dat boeren hun stroom opwekken met zonne- en/of windenergie. Daarnaast maken meer boeren hun wijnen op biologische wijze. Biologische wijnen kennen een kostbaar productieproces en zijn daardoor hoger in prijsklasse. Lees verder

wine