668x267-detail-image-mugcake

Ontbijt: chocoladelava-mugcake met bosvruchten

Recept voor 1 persoon

Ingrediënten ~ L ~ 392 KCAL

100 gr Bosvruchten ontdooid en uitgelekt
2 el Cacao
2 el Havermout
1 Geklutst ei
1 el Tarwezemelen
2 el Hazelnoot-chocoladepasta

Bereidingswijze

Prak alle ingrediënten behalve de chocoladepasta goed door elkaar tot een homogeen mengsel. Vul een kleine mok met de helft van het mengsel. Maak in het midden een kuiltje en schep daar de chocoladepasta in. Dek af met het resterende mengsel. Zet circa 3 minuten in de magnetron op vol vermogen tot de mugcake gaar is. Controleer de gaarheid door er met een satéprikker in te prikken. Als de satéprikker schoon uit de mugcake komt is hij gaar, anders zet je hem nog even in de magnetron. De mugcake blijft vrij vochtig van structuur. Keer de mok om en stort de mugcake op een bord. Laat 10 minuten afkoelen en snijd doormidden.

Slanktip~ M ~ 293 KCAL

Neem 75 gram bosvruchten en 1 eetlepel hazelnootchocoladepasta.

Variatietop~ XL ~ 392 KCAL

Ook geschikt als late night dessert.

Slowtip~ XL ~ 414 KCAL

Je kunt de mugcake ook in een voorverwarmde oven op 180 °C afbakken in circa 20-25 minuten. Vet de mok in met ½ theelepel plantaardige olie voor je het beslag erin doet.


Eet smakelijk!
Mieke

Vis roken

Allereerst is het belangrijk dat de roker geen haast heeft, het is namelijk geen magnetron. Om te roken kan men het beste een vis gebruiken met een hoog vetgehalte: paling, forel, zalm, makreel, haring,of sprot. Andere vissoorten worden door het roken vaak droog. Ook mosselen en kip zijn gerookt heerlijk. Lees verder

food hungry netwerken

Spinazie fritatta

Een heerlijk gerecht voor naar de picknick! Zowel warm als koud te serveren. Lees verder

food voorgerecht

Groene pannenkoekjes met limoenboter

Deze groene pannenkoeken zitten boordevol smaak door de heerlijke kruiden. Probeer het zelf! Lees verder

food hoofdgerecht