668x267-detail-image-mugcake

Ontbijt: chocoladelava-mugcake met bosvruchten

Recept voor 1 persoon

Ingrediënten ~ L ~ 392 KCAL

100 gr Bosvruchten ontdooid en uitgelekt
2 el Cacao
2 el Havermout
1 Geklutst ei
1 el Tarwezemelen
2 el Hazelnoot-chocoladepasta

Bereidingswijze

Prak alle ingrediënten behalve de chocoladepasta goed door elkaar tot een homogeen mengsel. Vul een kleine mok met de helft van het mengsel. Maak in het midden een kuiltje en schep daar de chocoladepasta in. Dek af met het resterende mengsel. Zet circa 3 minuten in de magnetron op vol vermogen tot de mugcake gaar is. Controleer de gaarheid door er met een satéprikker in te prikken. Als de satéprikker schoon uit de mugcake komt is hij gaar, anders zet je hem nog even in de magnetron. De mugcake blijft vrij vochtig van structuur. Keer de mok om en stort de mugcake op een bord. Laat 10 minuten afkoelen en snijd doormidden.

Slanktip~ M ~ 293 KCAL

Neem 75 gram bosvruchten en 1 eetlepel hazelnootchocoladepasta.

Variatietop~ XL ~ 392 KCAL

Ook geschikt als late night dessert.

Slowtip~ XL ~ 414 KCAL

Je kunt de mugcake ook in een voorverwarmde oven op 180 °C afbakken in circa 20-25 minuten. Vet de mok in met ½ theelepel plantaardige olie voor je het beslag erin doet.


Eet smakelijk!
Mieke

Bloemkool couscous met pistachenoten

Maak je eigen bloemkool couscous met dit eenvoudige recept! Lees verder

food vegetarian hoofdgerecht

Socca met geroosterde tomaatjes

Een lokale specialiteit uit Nice. Die traditioneel in een houtoven gebakken wordt, maar ook heerlijk is uit de koekenpan. Lees verder

food voorgerecht vegetarian

Doperwtenmuntsoep

Een lichte zomerse soep met een volle smaak! Lees verder

food vegetarian voorgerecht