668x267-detail-image-chocomousseappel

Chocolademousse van pure en roze chocolade met tropische vruchten

Ingrediënten
Voor 12 personen
Bereidingstijd: 30 minuten – 1 nacht opstijven

300 g roze chocolade
300 g pure chocolade
1 liter slagroom
8 blaadjes gelatine
200 ml eiwit (gepasteuriseerd) uit fles
2 el suiker
2 el Grand Marnier
2 el Tia Maria
1 pittaya, in stukjes
1 carambola, in plakjes
2 passievruchten
8 Kaapse goudbessen
cacao om te decoreren
2 siliconenvormen

Bereiding

  1. Smelt de roze en pure chocolade, apart van elkaar, au bain-marie.
  2. Leg de blaadjes gelatine in een bakje koud water.
  3. Klop de slagroom lobbig.
  4. Klop het eiwit in een vetvrije kom au bain-marie met suiker stijf. Het eiwit mag een temperatuur van 70℃ Je kunt hiervoor een thermometer gebruiken.
  5. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in het warme opgeklopte eiwit.
  6. Meng eerst drie eetlepels opgeklopte slagroom door beide kommen gesmolten chocolade. Dit zorgt ervoor dat de chocolade zich straks beter vermengd met de rest van de room. Spatel nu de helft van de slagroom door de roze chocolade en de andere helft van de slagroom door de pure chocolade.
  7. Voeg Tia Maria toe aan de pure chocolade en Grand Marnier aan de roze chocolade en meng goed door.
  8. Spatel nu voorzichtig het eiwit in evenredige hoeveelheid door beide kommen en meng goed door.
  9. Verdeel de roze en pure chocolademousse over de siliconenvormen en laat minstens een nacht opstijven in de koelkast.
  10. Serveer de beide chocolademousses op een mooi bord, garneer de pure chocolademousse met cacao en de roze chocolademousse met eetbare bloemen en tropische vruchten.

Stoofpaling met verse kruiden

Een smaakvol én decoratief visgerecht Lees verder

Inspiratie feestdagen food hoofdgerecht vis

Paddenstoelen Suprême Saus

Een heerlijke verfijnde witte saus Lees verder

Inspiratie feestdagen food

Appeltartaar met calvados en kaneelroom

Een heerlijk nagerecht om van te smullen! Lees verder

Inspiratie feestdagen food nagerecht vegetarian