668x267-detail-image

Clubsandwich met kalkoen, ei en avocado

Clubsandwich voor 1 persoon

Ingrediënten ~ S ~ 374 KCAL

2  sneden volkorenbrood, geroosterd
1  el Griekse yoghurt 0%
1  handje ijsbergsla, in reepjes
4  plakjes tomaat
2  plakjes kalkoenfilet
2  gekookt ei, in plakjes
¼  avocado, in plakjes

Bereidingswijze

Bestrijk beide sneden brood aan één zijde met een deel van de yoghurt. Beleg één snee brood met de sla, tomaat en kalkoenfilet. Leg de andere snee met de bestreken kant naar beneden erop en snijd de sandwich diagonaal door. Bestrijk de bovenkant van de ene helft brood met wat yoghurt en beleg het met ei en avocado. Draai de andere helft brood voorzichtig om, bestrijk met de resterende yoghurt, draai weer om en leg op de andere helft. Steek een satéprikker door de sandwich.


Plustip ~ M ~ 434 KCAL

Vervang de kalkoenfilet door 2 plakjes bacon en de yoghurt door 1 eetlepel yoghurtmayonaise. Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan op halfhoog vuur en laat uitlekken op keukenpapier.


De barista: écht eerlijke Fair Trade

De vraag naar fair trade is ontzettend groot. Kijk alleen al naar de schappen in supermarkten met alle gecertificeerde thee-, cacaoben suikerverpakkingen. Wat ik je wil meegeven: staar je niet blind op fairtradekeurmerken. Ze hebben voordelen, maar zijn niet per se zaligmakend. Bezit een koffieboer geen keurmerk, dan zegt dit eigenlijk niks over hoe ‘fair’ zijn bedrijf is. Bovendien laten verschillende onderzoeken zien dat het geld dat wij extra betalen voor fairtradeproducten lang niet altijd bij de boeren terechtkomt. Lees verder

food

Skinny crème brûlée

Afvallen = dikke patronen doorbreken. Een slanke levensstijl aanhouden draait om het ontwikkelen van nieuwe gewoontes. Vraag jezelf altijd af: is mijn keuze een incident, toeval of patroon? Alleen ‘dikke’ patronen hoef je te veranderen om slank te worden en te blijven. Lees verder

yummy vegetarian nagerecht

Kaas met fruit, een perfecte combinatie

Probeer eens camembert uit de oven met fruit of gepocheerde peren in witte port met gorgonzola en truffelhoning Lees verder

kaas nagerecht feestdagen food