Artikel-bio-wijn-Detail

De wijnspecialist: de smaak van puur natuur

De Natuur doet het werk

Biologische wijnen zijn puur natuur. Tijdens de productie gebruiken boeren geen kunstmest en pesticiden, maar laten ze de natuur haar werk doen. Eigenlijk kun je spreken van een heel ecosysteem. Oftewel, een wijngaard die zichzelf voedt en beschermt tegen allerlei ziektes. Met veel bloemdragende planten waar insecten op afkomen voor de bestuiving en bijvoorbeeld schapen, ganzen, kippen of eenden die onkruid verdelgen en schadelijke insecten verwijderen. Tevens werken boeren waar mogelijk liever met paarden dan tractoren. Dankzij de paarden blijft het zuurstofgehalte in de grond optimaal. Het residu, de schilletjes en pitjes die na het wijn maken overblijven, strooien bioboeren weer uit over hun wijngaard. Terug de natuur in, als compost, mest en voer voor allerlei goede insecten en beestjes die het hele ecosysteem vervolgens in stand houden.

Korst van most

Kaasmakers weten trouwens ook wel raad met most. Zo rijpen ze er diverse typen kazen in. De Italiaanse Testun al Barolo heeft een laagje most van barolodruiven en de Tomme de Savoie au Marc de Raisins uit Frankrijk een korst van druivenmoer. Erg lekker, kan ik zeggen! En direct goed gezelschap bij een mooie biologische wijn. Kom daarvoor gerust bij me langs. Bij Makro hebben we een aantal mooie biologische wijnen van zeer goede kwaliteit in het assortiment, waar ik je graag kennis mee laat maken.

Victor Bal, Makro Delft


Wijn van het Jaar

Makro’s meest ervaren wijnexperts zoeken ieder jaar naar de Wijn van het Jaar die voldoet aan alle verwachtingen en eisen van Makro. Hierbij letten we op kwaliteit, smaak, prijs en duurzaamheid. Lees verder

wine

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

De wijnspecialist: Blind proeven

In voor een experimentje? Serveer bij een lekker stukje lamsvlees eens een rode bordeaux-blend uit Waiheke Island in Nieuw-Zeeland, in plaats van de geijkte pomerol of saint-émilion. Lees verder

wine