detail-coquilles-kerst

Coquilles met rode peper

Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:

Succes met de feestdagenIngrediënten
Voor 4 personen

4 coquilles
½ rode peper
1 limoen
50 g boter
50 g hazelnootjes, geroosterd en fijngehakt
10 g Mosterdblad (plantje)
10 g verse dille
Olijfolie

Bereiding

1. Open de coquilles. Haal met een lepel de coquilles uit de schelp, verwijder alle restanten uit de schelp en spoel schoon onder koud stromend water. Dep de coquilles droog met keukenpapier.
2. Snijd een kant van de coquilles met een fijn ruitjespatroon in.
3. Verwijder de pitjes en zaadlijsten van de rode peper. Snijd de peper zo fijn mogelijk.
4. Rasp met een fijne citrusrasp de schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes.
5. Meng de kruiden; mosterdblad en dille met de Mesclun salade.
6. Verhit olijfolie in een koekenpan, laat het klontje boter smelten. Als de boter iets begint te verkleuren, zet het vuur dan laag. Bak de coquilles 1 minuut per kant.
7. Serveer de coquilles op een bedje kruidensalade, garneer met rode peper, limoenrasp, geroosterde hazelnootjes en een partje limoen. Schep wat bakvocht uit de pan en verdeel over de coquilles. Serveer direct.


6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Doe-het-zelf oliebollen

Voor de doe-het-zelf’er hebben we alles in huis om zelf de heerlijkste oliebollen te maken Lees verder

feestdagen

Volle yoghurt met granola

Probeer eens volle yoghurt met granola, honing en vers fruit voor een lichte en lekkere start tijdens de kerstdagen. Lees verder

feestdagen vegetarian