detail-coquilles-kerst

Coquilles met rode peper

Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:

Succes met de feestdagen



Ingrediënten
Voor 4 personen

4 coquilles
½ rode peper
1 limoen
50 g boter
50 g hazelnootjes, geroosterd en fijngehakt
10 g Mosterdblad (plantje)
10 g verse dille
Olijfolie

Bereiding

1. Open de coquilles. Haal met een lepel de coquilles uit de schelp, verwijder alle restanten uit de schelp en spoel schoon onder koud stromend water. Dep de coquilles droog met keukenpapier.
2. Snijd een kant van de coquilles met een fijn ruitjespatroon in.
3. Verwijder de pitjes en zaadlijsten van de rode peper. Snijd de peper zo fijn mogelijk.
4. Rasp met een fijne citrusrasp de schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes.
5. Meng de kruiden; mosterdblad en dille met de Mesclun salade.
6. Verhit olijfolie in een koekenpan, laat het klontje boter smelten. Als de boter iets begint te verkleuren, zet het vuur dan laag. Bak de coquilles 1 minuut per kant.
7. Serveer de coquilles op een bedje kruidensalade, garneer met rode peper, limoenrasp, geroosterde hazelnootjes en een partje limoen. Schep wat bakvocht uit de pan en verdeel over de coquilles. Serveer direct.


Salade van artisjokharten

Een frisse zomerse salade met tonijn Lees verder

voorgerecht

Chocolademousse van pure en roze chocolade met tropische vruchten

Heerlijke chocolademousse met frisse tropische vruchten Lees verder

feestdagen food nagerecht

Ceviche

Een perfect gerecht voor de witte wijn van EL BAR ARGENTINO Lees verder

borrel vis