668x267-detail-image-boeuf

Wijn & spijs combinatie: E. Guigal Côtes du Rhône & Cote de boeuf

De mediterrane smaken van rozemarijn en tijm zorgen in combinatie met de kruidige, stevige Côtes du Rhône voor een traktatie die je niet snel zult vergeten.

Meer wijn & spijs combinaties


Ingrediënten
Voor 2 personen

1 Cote de boeuf
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
200 g mini trostomaten
Olijfolie
Zout en peper

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 170℃. Leg de trostomaten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, zout en peper en rooster 20 minuten in de oven.
2. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn, hak de kruiden grof. Besprenkel het vlees rondom met olijfolie, de gehakte kruiden, zout en peper.
3. Verhit een koekenpan met een dikke bodem, de pan mag goed heet zijn. Leg het vlees in de pan. Bak 8 minuten, keer halverwege. Laat het vlees rusten op een plank, losjes afgedekt met aluminiumfolie.
4. Snijd het vlees in plakken en serveer met de trostomaten en een mooi glas E. Guigal Côtes du Rhône rouge.


Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

Bibimbap Koreaanse rijstbowl

Bibimbab is een Koreaans gerecht dat letterlijk ‘gemengde rijst’ betekent. Het gerecht bestaat uit een hoopje rijst waarop je allerlei ingrediënten plaatst die je apart van elkaar hebt bereidt. Een eitje in het midden maakt de bibimbap af. Lees verder

food vlees hoofdgerecht

De wijnspecialist: Blind proeven

In voor een experimentje? Serveer bij een lekker stukje lamsvlees eens een rode bordeaux-blend uit Waiheke Island in Nieuw-Zeeland, in plaats van de geijkte pomerol of saint-émilion. Lees verder

wine