668x267-detail-image-boeuf

Wijn & spijs combinatie: E. Guigal Côtes du Rhône & Cote de boeuf

De mediterrane smaken van rozemarijn en tijm zorgen in combinatie met de kruidige, stevige Côtes du Rhône voor een traktatie die je niet snel zult vergeten.

Meer wijn & spijs combinaties


Ingrediënten
Voor 2 personen

1 Cote de boeuf
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
200 g mini trostomaten
Olijfolie
Zout en peper

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 170℃. Leg de trostomaten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, zout en peper en rooster 20 minuten in de oven.
2. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn, hak de kruiden grof. Besprenkel het vlees rondom met olijfolie, de gehakte kruiden, zout en peper.
3. Verhit een koekenpan met een dikke bodem, de pan mag goed heet zijn. Leg het vlees in de pan. Bak 8 minuten, keer halverwege. Laat het vlees rusten op een plank, losjes afgedekt met aluminiumfolie.
4. Snijd het vlees in plakken en serveer met de trostomaten en een mooi glas E. Guigal Côtes du Rhône rouge.


De wijnspecialist: Blind proeven

In voor een experimentje? Serveer bij een lekker stukje lamsvlees eens een rode bordeaux-blend uit Waiheke Island in Nieuw-Zeeland, in plaats van de geijkte pomerol of saint-émilion. Lees verder

wine

Wijn van het Jaar

Makro’s meest ervaren wijnexperts zoeken ieder jaar naar de Wijn van het Jaar die voldoet aan alle verwachtingen en eisen van Makro. Hierbij letten we op kwaliteit, smaak, prijs en duurzaamheid. Lees verder

wine

De wijnspecialist: de smaak van puur natuur

Duurzame wijnbouw heeft een enorme sprong gemaakt in de wijnwereld. Vooral uit respect voor natuur en milieu, maar ook omdat er vraag naar is. Zo zie je steeds vaker dat boeren hun stroom opwekken met zonne- en/of windenergie. Daarnaast maken meer boeren hun wijnen op biologische wijze. Biologische wijnen kennen een kostbaar productieproces en zijn daardoor hoger in prijsklasse. Lees verder

wine