668x267-detail-image-donutsticksappel

Donut stengels

Ingrediënten
Voor 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten – 2 uur rijzen

180 ml melk, lauwwarm
75 g suiker
10 g gist
400 g bloem
snufje zout
60 g boter, gesmolten
1 ei
100 g kaneelsuiker
200 g witte chocolade, callebaut
200 ml frambozencoulis
100 g sprinkles
1 potje lemoncurd
frituurpan met olie
spuitzak

Bereiding

  1. Meng de melk, 1 el suiker en gist in een kommetje en laat 5 minuten staan.
  2. Maak een beslag van bloem, de rest van de suiker, zout, boter, ei en het melk-gistmengsel. Laat 1,5 uur rijzen op een tochtvrije plek, afgedekt met een vochtige theedoek.
  3. Schep het gerezen donutdeeg over in twee spuitzakken.
  4. Spuit langwerpige sticks van 12 cm van het deeg op vellen bakpapier. Laat het deeg nog eens 30 minuten rijzen. Losjes afgedekt onder een vochtige theedoek.
  5. Verwarm intussen de frituurpan voor op 180℃.
  6. Frituur de donutsticks 1 minuut totdat ze goudbruin kleuren.
  7. Laat de sticks uitlekken op keukenpapier.
  8. Bestrooi rondom met kaneelsuiker.
  9. Smelt de witte chocolade au bain-marie of op laag vermogen in de magnetron.
  10. Serveer de donutsticks met diverse dips zoals gesmolten witte chocolade, lemoncurd, frambozencoulis of sprinkles.

Chocolademousse van pure en roze chocolade met tropische vruchten

Heerlijke chocolademousse met frisse tropische vruchten Lees verder

feestdagen food nagerecht

Portobello-burger

Hét vegetarische alternatief op een broodje hamburger. Lees verder

food vlees bbq

Piñata taart

Een prachtige gevulde taart met een zoete verrassing! Lees verder

feestdagen nagerecht