668x267-Doperwtenmuntsoep

Doperwtenmuntsoep

Voor 4 personen
Ingrediënten
25 gr roomboter
100 gr sjalotten (in stukken)
750 ml groentebouillon
400 gr doperwten (diepvries)
50 ml crème fraîche
verse munt (gesneden)
sap en rasp van 1 limoen
zout & peper

Fruit de sjalotten in de boter voor ca 3 minuten. Voeg de doperwten en de bouillon toe, breng aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur af en pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Laat de soep afkoelen en breng op smaak met de limoen, crème fraîche en zout en peper.

Filotaart met groene groenten & kruiden

Een heerlijke gezonde taart, boordevol groenten! Lees verder

Inspiratie hoofdgerecht vegetarian

Bloemkool couscous met pistachenoten

Maak je eigen bloemkool couscous met dit eenvoudige recept! Lees verder

food vegetarian hoofdgerecht

Socca met geroosterde tomaatjes

Een lokale specialiteit uit Nice. Die traditioneel in een houtoven gebakken wordt, maar ook heerlijk is uit de koekenpan. Lees verder

food voorgerecht vegetarian