668x267-Doperwtenmuntsoep

Doperwtenmuntsoep

Voor 4 personen
Ingrediënten
25 gr roomboter
100 gr sjalotten (in stukken)
750 ml groentebouillon
400 gr doperwten (diepvries)
50 ml crème fraîche
verse munt (gesneden)
sap en rasp van 1 limoen
zout & peper

Fruit de sjalotten in de boter voor ca 3 minuten. Voeg de doperwten en de bouillon toe, breng aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur af en pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Laat de soep afkoelen en breng op smaak met de limoen, crème fraîche en zout en peper.

Parelhoenfilet met mousseline van gepofte bietjes

Een heerlijk gerecht bereid op de LX-smoker Lees verder

Inspiratie feestdagen food gevogelte hoofdgerecht

Vis roken

Allereerst is het belangrijk dat de roker geen haast heeft, het is namelijk geen magnetron. Om te roken kan men het beste een vis gebruiken met een hoog vetgehalte: paling, forel, zalm, makreel, haring,of sprot. Andere vissoorten worden door het roken vaak droog. Ook mosselen en kip zijn gerookt heerlijk. Lees verder

food hungry netwerken

Spinazie fritatta

Een heerlijk gerecht voor naar de picknick! Zowel warm als koud te serveren. Lees verder

food voorgerecht