668x267-detail-drunken me cocktail

Drunken Me Cocktail

Tartare van Hollandse Nieuwe met schuim van wakame, gelei van sake en krokant van kombu.


"Sashimi, maar dan in een nieuw jasje: een cocktail”

Geïnspireerd op het concept van sashimi, maar dan in een nieuw jasje: een ‘cocktail’. Door de wakame, sake en kombu in verschillende texturen te maken, geven we ook de klassieke begeleiders van sashimi een speelse draai.

Ingrediënten wakameschuim

100 gr wakame
250 gr room
Zout naar smaak

Bereiding

1. Kook de room op.
2. Voeg hier de wakame aan toe en draai het fijn in een blender.
3. Zeef dit en voeg zout toe naar smaak.
4. Gebruik een kidde om de wakameschuim te maken.

bron: visbureau.nl

Lees meer over 'Haring Nieuwe Stijl'


6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Zalmbonbons

Probeer eens zalmbonbons van gerookte Schotse zalm met garnalen, rucola en granaatappelpitjes. Lees verder

feestdagen voorgerecht vis

Bloemkoolsoep met Saint Agur

Probeer eens bloemkoolsoep met Saint Agur (blauwaderkaas) geroosterde rode druiven en walnoten. Lees verder

feestdagen vegetarian voorgerecht kaas