668x267-detail-image-eggnogappel

Eggnog

Ingrediënten
Voor 4 - 6 personen

500 ml volle melk
260 ml slagroom
kaneelstok
vanillestok
6 biologische eieren, het liefst zo vers mogelijk (gesplitst)
snuf zout
150 gram poedersuiker
350 ml (witte) rum of whisky (je mag deze twee ook naar smaak door elkaar mengen)

Bereiding

  1. Verhit de volle melk langzaam in een steelpannetje met de kaneelstok en de room. Laat 15 minuten trekken.
  2. Schraap de vanillezaadjes uit de vanillestok, voeg ze samen met de geraspte nootmuskaat toe aan het melkmengsel en breng het aan de kook. Haal het mengsel van het vuur en laat rustig afkoelen.
  3. Mix de eidooiers met de poedersuiker tot een mooi, wittig mengsel.
  4. Zeef de melk en mix samen met het eidooiermengsel tot een glad geheel. Roer vervolgens de rum (en/of whisky) erdoor. Laat het geheel afkoelen en zet het een nacht in de koelkast.
  5. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel dit vlak voor het serveren door het melkmengsel. Garneer het geheel met nootmuskaat.

Stoofpaling met verse kruiden

Een smaakvol én decoratief visgerecht Lees verder

Inspiratie feestdagen food hoofdgerecht vis

Paddenstoelen Suprême Saus

Een heerlijke verfijnde witte saus Lees verder

Inspiratie feestdagen food

Appeltartaar met calvados en kaneelroom

Een heerlijk nagerecht om van te smullen! Lees verder

Inspiratie feestdagen food nagerecht vegetarian