Filotaart met groene groenten en kruiden detail

Filotaart met groene groenten & kruiden

Ingrediënten

100 g roomboter
375 g filodeeg (kanaki)
150 g ricotta
5 el crème fraîche
½ citroen (schil & rasp)
3 eieren, losgeklopt
1 courgette
50 g doperwten
50 g peultjes
50 g haricots verts
50 g aspergetips
50 g verse spinazie
1 bakje erwtenscheuten
2 el mayonaise
½ bos fijngesneden tuinkruiden (als munt, bieslook, basilicum)
zout & peper

Overig
1 ondiep bakblik van ca. 30 x 40 cm

Bereiding

1. Laat de roomboter smelten in een pan op laag vuur en ontdooi de filodeeg vellen op een theedoek. 2. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een bakblik in met de gesmolten roomboter.
3. Leg de ontdooide filodeeg vellen in het bakblik, bestrijk met de gesmolten boter en bedek dit weer met een laag filodeeg. Herhaal dit totdat het bakblik goed is gevuld.
4. Klop de ricotta los en mix met 2 eetlepels crème fraîche, citroenrasp en de eieren. Verdeel dit mengsel over de filodeeg vellen.
5. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken en verdeel deze over het ricotta mengsel en bestrijk deze met een klein beetje gesmolten roomboter
6. Bak de taart in het midden van de oven op 200°C in ca. 30 minuten gaar
7. Blancheer de groenten in gezouten, kokend water, giet af en koel direct terug in ijswater. Giet af in een vergiet.
8. Dep de groenten goed droog en verdeel deze over de taart.
9. Decoreer met wat verse spinazie en erwtenscheuten.
10. Bestrooi de taart rijkelijk met de verse, fijngehakte tuinkruiden.
11. Serveer met een mengsel van mayonaise, crème fraîche, citroensap,
fijngesneden tuinkruiden en zout & peper.


Frittata met Geschaafde Asperge en Beemster Graskaas

Recept voor een gezonde frittata Lees verder

Inspiratie kaas

Graskaas tosti

Een heerlijke en gezonde lunchgerecht. Lees verder

vegetarian Inspiratie kaas

Mini flammkuchen

Lekker met extra veel truffelmayo. Lees verder

Inspiratie vegetarian kaas