Flammkuchen

Flammkuchen

Ingrediënten

Voor het deeg:
- 125 g bloem
- 1 el olijfolie
- 60 ml water
- Snufje zout

Voor de topping:
- 100 g crème fraîche
- Geitenkaas of feta
- Watermeloen
- Koriander
- Zout & peper
- (evt. rode ui)

Bereiding

1. Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde warmte (230°C) of verwarm de pizzaoven voor.
2. Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot een gladde massa.
3. Rol het deeg dun uit tot een ronde of vierkante vorm, verdeel de crème fraîche over het deeg en breng op smaak met zout en peper.
4. Snij de watermeloen en geitenkaas of feta in kleine stukjes, voeg eventueel nog wat rode uit toe en strooi wat peper en zout er overheen.
5. Bak de Flammkuchen op de pizzasteen gedurende 5-10 minuten tot de korst knapperig is.
6. Snij de Flammkuchen in stukken en garneer met verse koriander.

bbq

Ribroast

Een echte BBQ-gerecht! Lees verder

bbq

BBQ oesters

De tijd voor barbecue oesters is weer aangebroken Lees verder

bbq

Zoete gepofte aardappel met crème fraîche en frambozenazijn

De gepofte aardappel is heerlijk als bijgerecht bij al het vlees op de BBQ. Lees verder

bbq