668x267-detail-image-duif

Wijn & spijs combinatie: Apothic Red & Gebakken duif

Bekijk het recept van gebakken duif met bramen, paddenstoelen en zoete aardappel.

Meer wijn & spijs combinaties


Ingrediënten
Voor 4 personen

4 wilde duiven
½ pompoen
200 ml gevogelte fond
1 sjalot, gesnipperd
½ glas rode wijn: Apothic Red
200 g bramen
200 g wilde paddenstoelenmix
Zout en peper
Olijfolie

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200℃.
2. Verwijder de draderige binnenkant en de pitten van de pompoen. Snijd de pompoen in blokjes van 2 cm. Besprenkel de pompoen met wat olijfolie, zout en peper en rooster 30 minuten op een bakplaat in het midden van de oven.
3. Fruit de sjalot aan in een klein steepannetje, voeg de fond toe samen met het glas rode wijn. Laat tot de helft inkoken. Voeg de bramen toe en kook nog 2 minuten mee. Breng de saus op smaak met zout en peper.
4. Bak de wilde duiven 3 minuten rondom aan in een koekenpan met olijfolie. Leg het vlees op een bord, losjes afgedekt onder aluminiumfolie. Zo kan het vlees nagaren en rusten.
5. Bak de paddenstoelenmix in de koekenpan waarin ook de duif is gebakken, breng op smaak met zout en peper.
6. Serveer de duif op een bord samen met de pompoen, paddenstoelenmix en de bramensaus. Schenk hierbij een glas Apothic Red.

Tip: Garneer met verse kruiden.


Zalm en papillotte

Een snel te bereiden gerecht met heerlijke zalm Lees verder

hoofdgerecht vis

Filotaart met groene groenten & kruiden

Een heerlijke gezonde taart, boordevol groenten! Lees verder

Inspiratie hoofdgerecht vegetarian

Bloemkool couscous met pistachenoten

Maak je eigen bloemkool couscous met dit eenvoudige recept! Lees verder

food vegetarian hoofdgerecht