668x267-Gebraden-lentekip-op-bbq

Lente kip van de bbq

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten – +/- 1,5 uur BBQ tijd

Ingrediënten

1 maiskip , van ongeveer 1,2 kg
100 g zoute boter, op kamertemperatuur
1 el cajunkruiden
2 citroenen, in parten
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
2 rode uien, in parten
1 bol knoflook
1 kg krieltjes
Zout en peper
Olijfolie
Braadslede geschikt voor op de BBQ
Keukentouw

Bereiden
1. Steek de BBQ aan.
2. Verdeel de boter over de kip. U kunt hiervoor de bolle kant van een lepel gebruiken of uw handen. Bestrooi de maiskip rondom met cajunkruiden en verse peper.
3. Vul de holte van de maiskip met parten citroen, takjes tijm en rozemarijn, ui en knoflooktenen. Bind de poten bij elkaar met keukentouw. Leg de maiskip in een braadslede.
4. Snijd de krieltjes in met een scherp mesje, zodat u ‘hasselback’ krieltjes maakt.
5. Verdeel de krieltjes, de rest van de knoflook, ui, verse kruiden en citroen rondom de kip in de braadslede. Besprenkel met olijfolie, zout en peper.
6. Zet de braadslede op de BBQ en rooster de kip ongeveer 1,5 uur met de klep van de BBQ dicht. Controleer of de kip gaar is door na 1,5 uur met een scherp mesje in het dikste gedeelte van de poot te prikken. Komt er helder vocht uit? Dan is de kip gaar.

Stoofpaling met verse kruiden

Een smaakvol én decoratief visgerecht Lees verder

Inspiratie feestdagen food hoofdgerecht vis

Paddenstoelen Suprême Saus

Een heerlijke verfijnde witte saus Lees verder

Inspiratie feestdagen food

Appeltartaar met calvados en kaneelroom

Een heerlijk nagerecht om van te smullen! Lees verder

Inspiratie feestdagen food nagerecht vegetarian