668x267-Gebraden-lentekip-op-bbq

Lente kip van de bbq

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten – +/- 1,5 uur BBQ tijd

Ingrediënten

1 maiskip , van ongeveer 1,2 kg
100 g zoute boter, op kamertemperatuur
1 el cajunkruiden
2 citroenen, in parten
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
2 rode uien, in parten
1 bol knoflook
1 kg krieltjes
Zout en peper
Olijfolie
Braadslede geschikt voor op de BBQ
Keukentouw

Bereiden
1. Steek de BBQ aan.
2. Verdeel de boter over de kip. U kunt hiervoor de bolle kant van een lepel gebruiken of uw handen. Bestrooi de maiskip rondom met cajunkruiden en verse peper.
3. Vul de holte van de maiskip met parten citroen, takjes tijm en rozemarijn, ui en knoflooktenen. Bind de poten bij elkaar met keukentouw. Leg de maiskip in een braadslede.
4. Snijd de krieltjes in met een scherp mesje, zodat u ‘hasselback’ krieltjes maakt.
5. Verdeel de krieltjes, de rest van de knoflook, ui, verse kruiden en citroen rondom de kip in de braadslede. Besprenkel met olijfolie, zout en peper.
6. Zet de braadslede op de BBQ en rooster de kip ongeveer 1,5 uur met de klep van de BBQ dicht. Controleer of de kip gaar is door na 1,5 uur met een scherp mesje in het dikste gedeelte van de poot te prikken. Komt er helder vocht uit? Dan is de kip gaar.

6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

VERS nu met nog scherpere prijzen, ruimer assortiment en verbeterde kwaliteit

Steeds meer horeca-ondernemers (her)ontdekken Makro als dé groothandel voor groenten en fruit. Sinds wij in zee gingen met een nieuwe leverancier Vroegop-Windig is het aanbod dan ook flink vergroot, verduurzaamd en vooral: verbeterd. Smaak en kwaliteit staan (weer) voorop in onze keuzes en ons aanbod. Lees verder

food