668x267-Gebraden-lentekip-op-bbq

Lente kip van de bbq

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten – +/- 1,5 uur BBQ tijd

Ingrediënten

1 maiskip , van ongeveer 1,2 kg
100 g zoute boter, op kamertemperatuur
1 el cajunkruiden
2 citroenen, in parten
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
2 rode uien, in parten
1 bol knoflook
1 kg krieltjes
Zout en peper
Olijfolie
Braadslede geschikt voor op de BBQ
Keukentouw

Bereiden
1. Steek de BBQ aan.
2. Verdeel de boter over de kip. U kunt hiervoor de bolle kant van een lepel gebruiken of uw handen. Bestrooi de maiskip rondom met cajunkruiden en verse peper.
3. Vul de holte van de maiskip met parten citroen, takjes tijm en rozemarijn, ui en knoflooktenen. Bind de poten bij elkaar met keukentouw. Leg de maiskip in een braadslede.
4. Snijd de krieltjes in met een scherp mesje, zodat u ‘hasselback’ krieltjes maakt.
5. Verdeel de krieltjes, de rest van de knoflook, ui, verse kruiden en citroen rondom de kip in de braadslede. Besprenkel met olijfolie, zout en peper.
6. Zet de braadslede op de BBQ en rooster de kip ongeveer 1,5 uur met de klep van de BBQ dicht. Controleer of de kip gaar is door na 1,5 uur met een scherp mesje in het dikste gedeelte van de poot te prikken. Komt er helder vocht uit? Dan is de kip gaar.

Bloemkool couscous met pistachenoten

Maak je eigen bloemkool couscous met dit eenvoudige recept! Lees verder

food vegetarian hoofdgerecht

Socca met geroosterde tomaatjes

Een lokale specialiteit uit Nice. Die traditioneel in een houtoven gebakken wordt, maar ook heerlijk is uit de koekenpan. Lees verder

food voorgerecht vegetarian

Doperwtenmuntsoep

Een lichte zomerse soep met een volle smaak! Lees verder

food vegetarian voorgerecht