detail-dorade-kerst

Gegrilde dorade met citroensaus

Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:

Succes met de feestdagen


Ingrediënten
Voor 4 personen

8 doradefilets
400 g rosevalkrieltjes
100 g pancetta, in reepjes
2 takjes rozemarijn
1 biologische citroen
50 ml room
½ visbouillonblokje
300 ml water
250 ml witte wijn
20 g verse dragon
300 g haricoverts
125 g Tomberries
Olijfolie
Zout en peper

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verdeel de aardappeltjes samen met de pancetta en takjes rozemarijn over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en peper. Rooster de aardappeltjes 40 minuten in de voorverwarmde oven. Schep af en toe om.
3. Verdeel de doradefilets over een bakplaat met de velkant naar boven, besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak de filets 15 minuten in de oven.
4. Rasp de schil van de citroen met een fijne citrusrasp.
5. Doe de room, ½ visbouillonblokje, water, witte wijn, citroenrasp en dragon in een pannetje. Laat 10 minuten inkoken op laag vuur.
6. Kook de haricoverts 5 minuten beetgaar. Snijd de citroen in partjes.
7. Serveer de doradefilets met de citroensaus, de geroosterde pancetta aardappeltjes en haricoverts.
8. Garneer met Tomberries en een partje citroen.


Chocolademousse van pure en roze chocolade met tropische vruchten

Heerlijke chocolademousse met frisse tropische vruchten Lees verder

feestdagen food nagerecht

Paddenstoelenrisotto

Een perfect gerecht voor de rode wijn van EL BAR ARGENTINO Lees verder

hoofdgerecht vegetarian

Ceviche

Een perfect gerecht voor de witte wijn van EL BAR ARGENTINO Lees verder

borrel vis