668x267-detail-image-zalm

Gerookte zalm op 3 wijzen

Recept gerookte zalm voor 4 personen

Ingrediënten

200 gr Metro Chef gerookte schotse zalm
200 gr Metro Chef gerookte zalmsnippers
250 gr Metro Chef warm gerookte zalmmootjes
300 gr Metro Chef peperoni Grigliati
250 Metro Chef diepvries avocadoblokjes
3 Metro Chef citroenen
200 gr Metro Chef tortillachips
1 pot Metro Chef verse basilicum
250 gr crème fraiche
100 gr roomboter
1 el maïzena
scheutje Metro Chef olijfolie

Bereidingswijze

Haal paprika uit de pot en lek uit. Snijd de paprika in fijne blokjes en meng deze met de gerookte zalmsnippers. Breng op smaak peper, fijn gesneden basilicumblaadjes, sap van een citroen en 1 el crème fraiche.

Draai de tortilla met je boter en maïzena fijn in de keukenmachine. Bedek de bovenkant van de zalmmootjes met je tortillamengsel.

Blancheer de avocado kort en draai fijn in de keukenmachine en voeg al draaiend sap van 1 citroen en 1 el crème fraiche toe. Laat net zo lang draaien tot er een gladde massa ontstaat.

Zet de oven op grilstand. Bak ongeveer 100 gr avocadoblokjes in een scheutje olijfolie, haal uit pan en leg op een stukje keukenpapier.

Gril de zalm in de oven zodat de bovenkant mooi krokant bakt. Snijd de zalm voorzichtig in tween en leg langs de zijkant van het bord.

Maak 2 quenellen (eetlepels) tussen de gesneden zalm. Maak roosjes van 2 plakjes zalm en leg deze er speels tussen, zodat alles in een baan aan 1 kant van het bord ligt. Leg de gebakken avocado hier weer langs. Maak af met wat dotjes avocado-crème ertussen.

Serveer met een schijfje citroen erbij.


Eet smakelijk!

Parelhoenfilet met mousseline van gepofte bietjes

Een heerlijk gerecht bereid op de LX-smoker Lees verder

Inspiratie feestdagen food gevogelte hoofdgerecht

Vis roken

Allereerst is het belangrijk dat de roker geen haast heeft, het is namelijk geen magnetron. Om te roken kan men het beste een vis gebruiken met een hoog vetgehalte: paling, forel, zalm, makreel, haring,of sprot. Andere vissoorten worden door het roken vaak droog. Ook mosselen en kip zijn gerookt heerlijk. Lees verder

food hungry netwerken

Spinazie fritatta

Een heerlijk gerecht voor naar de picknick! Zowel warm als koud te serveren. Lees verder

food voorgerecht