668x267-detail-image-zalm

Gerookte zalm op 3 wijzen

Recept gerookte zalm voor 4 personen

Ingrediënten

200 gr Metro Chef gerookte schotse zalm
200 gr Metro Chef gerookte zalmsnippers
250 gr Metro Chef warm gerookte zalmmootjes
300 gr Metro Chef peperoni Grigliati
250 Metro Chef diepvries avocadoblokjes
3 Metro Chef citroenen
200 gr Metro Chef tortillachips
1 pot Metro Chef verse basilicum
250 gr crème fraiche
100 gr roomboter
1 el maïzena
scheutje Metro Chef olijfolie

Bereidingswijze

Haal paprika uit de pot en lek uit. Snijd de paprika in fijne blokjes en meng deze met de gerookte zalmsnippers. Breng op smaak peper, fijn gesneden basilicumblaadjes, sap van een citroen en 1 el crème fraiche.

Draai de tortilla met je boter en maïzena fijn in de keukenmachine. Bedek de bovenkant van de zalmmootjes met je tortillamengsel.

Blancheer de avocado kort en draai fijn in de keukenmachine en voeg al draaiend sap van 1 citroen en 1 el crème fraiche toe. Laat net zo lang draaien tot er een gladde massa ontstaat.

Zet de oven op grilstand. Bak ongeveer 100 gr avocadoblokjes in een scheutje olijfolie, haal uit pan en leg op een stukje keukenpapier.

Gril de zalm in de oven zodat de bovenkant mooi krokant bakt. Snijd de zalm voorzichtig in tween en leg langs de zijkant van het bord.

Maak 2 quenellen (eetlepels) tussen de gesneden zalm. Maak roosjes van 2 plakjes zalm en leg deze er speels tussen, zodat alles in een baan aan 1 kant van het bord ligt. Leg de gebakken avocado hier weer langs. Maak af met wat dotjes avocado-crème ertussen.

Serveer met een schijfje citroen erbij.


Eet smakelijk!

6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

VERS nu met nog scherpere prijzen, ruimer assortiment en verbeterde kwaliteit

Steeds meer horeca-ondernemers (her)ontdekken Makro als dé groothandel voor groenten en fruit. Sinds wij in zee gingen met een nieuwe leverancier Vroegop-Windig is het aanbod dan ook flink vergroot, verduurzaamd en vooral: verbeterd. Smaak en kwaliteit staan (weer) voorop in onze keuzes en ons aanbod. Lees verder

food