668x267-detail-image-zalm

Gerookte zalm op 3 wijzen

Recept gerookte zalm voor 4 personen

Ingrediënten

200 gr Metro Chef gerookte schotse zalm
200 gr Metro Chef gerookte zalmsnippers
250 gr Metro Chef warm gerookte zalmmootjes
300 gr Metro Chef peperoni Grigliati
250 Metro Chef diepvries avocadoblokjes
3 Metro Chef citroenen
200 gr Metro Chef tortillachips
1 pot Metro Chef verse basilicum
250 gr crème fraiche
100 gr roomboter
1 el maïzena
scheutje Metro Chef olijfolie

Bereidingswijze

Haal paprika uit de pot en lek uit. Snijd de paprika in fijne blokjes en meng deze met de gerookte zalmsnippers. Breng op smaak peper, fijn gesneden basilicumblaadjes, sap van een citroen en 1 el crème fraiche.

Draai de tortilla met je boter en maïzena fijn in de keukenmachine. Bedek de bovenkant van de zalmmootjes met je tortillamengsel.

Blancheer de avocado kort en draai fijn in de keukenmachine en voeg al draaiend sap van 1 citroen en 1 el crème fraiche toe. Laat net zo lang draaien tot er een gladde massa ontstaat.

Zet de oven op grilstand. Bak ongeveer 100 gr avocadoblokjes in een scheutje olijfolie, haal uit pan en leg op een stukje keukenpapier.

Gril de zalm in de oven zodat de bovenkant mooi krokant bakt. Snijd de zalm voorzichtig in tween en leg langs de zijkant van het bord.

Maak 2 quenellen (eetlepels) tussen de gesneden zalm. Maak roosjes van 2 plakjes zalm en leg deze er speels tussen, zodat alles in een baan aan 1 kant van het bord ligt. Leg de gebakken avocado hier weer langs. Maak af met wat dotjes avocado-crème ertussen.

Serveer met een schijfje citroen erbij.


Eet smakelijk!

De barista: écht eerlijke Fair Trade

De vraag naar fair trade is ontzettend groot. Kijk alleen al naar de schappen in supermarkten met alle gecertificeerde thee-, cacaoben suikerverpakkingen. Wat ik je wil meegeven: staar je niet blind op fairtradekeurmerken. Ze hebben voordelen, maar zijn niet per se zaligmakend. Bezit een koffieboer geen keurmerk, dan zegt dit eigenlijk niks over hoe ‘fair’ zijn bedrijf is. Bovendien laten verschillende onderzoeken zien dat het geld dat wij extra betalen voor fairtradeproducten lang niet altijd bij de boeren terechtkomt. Lees verder

food

Kaas met fruit, een perfecte combinatie

Probeer eens camembert uit de oven met fruit of gepocheerde peren in witte port met gorgonzola en truffelhoning Lees verder

kaas nagerecht feestdagen food

Winterse panna cotta

Probeer eens panna cotta room met sinaasappelrasp en amaretto in chocolade kuipjes. Lees verder

nagerecht feestdagen food