668x267-detail-image-fazant

Wijn & spijs combinatie: André Vonnier Fleurie & Geroosterde fazant

De fijne smaak van fazant combineert uitstekend met de fruitige wijn uit Beaujolais.

Meer wijn & spijs combinaties


Ingrediënten
Voor 4 personen

1 fazant
50 g boter, gesmolten
10 g tijm
8 verse vijgen
2 gekookte gepelde chioggia bieten
1 gekookte en gepelde gele biet
4 sjalotten, gepeld
Olijfolie
4 el rode wijnazijn
Zout en peper
Ovenschaal

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160℃.
2. Leg de fazant in een ovenschaal en besprenkel met boter, tijm, zout en peper.
3. Halveer de vijgen, snijd de bieten en sjalotten in parten en verdeel bij de fazant over de ovenschaal.
4. Besprenkel de groenten met de rode wijnazijn, olijfolie, zout en peper.
5. Rooster de ovenschaal met fazant 30 minuten per 500 gram.
6. Serveer de geroosterde fazant met biet, vijg en sjalotten en schenk daarbij een mooi glas André Vonnier Fleurie Beaujolais.


6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

Bibimbap Koreaanse rijstbowl

Bibimbab is een Koreaans gerecht dat letterlijk ‘gemengde rijst’ betekent. Het gerecht bestaat uit een hoopje rijst waarop je allerlei ingrediënten plaatst die je apart van elkaar hebt bereidt. Een eitje in het midden maakt de bibimbap af. Lees verder

food vlees hoofdgerecht