668x267-detail-image-fazant

Wijn & spijs combinatie: André Vonnier Fleurie & Geroosterde fazant

De fijne smaak van fazant combineert uitstekend met de fruitige wijn uit Beaujolais.

Meer wijn & spijs combinaties


Ingrediënten
Voor 4 personen

1 fazant
50 g boter, gesmolten
10 g tijm
8 verse vijgen
2 gekookte gepelde chioggia bieten
1 gekookte en gepelde gele biet
4 sjalotten, gepeld
Olijfolie
4 el rode wijnazijn
Zout en peper
Ovenschaal

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160℃.
2. Leg de fazant in een ovenschaal en besprenkel met boter, tijm, zout en peper.
3. Halveer de vijgen, snijd de bieten en sjalotten in parten en verdeel bij de fazant over de ovenschaal.
4. Besprenkel de groenten met de rode wijnazijn, olijfolie, zout en peper.
5. Rooster de ovenschaal met fazant 30 minuten per 500 gram.
6. Serveer de geroosterde fazant met biet, vijg en sjalotten en schenk daarbij een mooi glas André Vonnier Fleurie Beaujolais.


Stoofpaling met verse kruiden

Een smaakvol én decoratief visgerecht Lees verder

Inspiratie feestdagen food hoofdgerecht vis

Paddenstoelen Suprême Saus

Een heerlijke verfijnde witte saus Lees verder

Inspiratie feestdagen food

Appeltartaar met calvados en kaneelroom

Een heerlijk nagerecht om van te smullen! Lees verder

Inspiratie feestdagen food nagerecht vegetarian