668x267-detail-image-fazant

Wijn & spijs combinatie: André Vonnier Fleurie & Geroosterde fazant

De fijne smaak van fazant combineert uitstekend met de fruitige wijn uit Beaujolais.

Meer wijn & spijs combinaties


Ingrediënten
Voor 4 personen

1 fazant
50 g boter, gesmolten
10 g tijm
8 verse vijgen
2 gekookte gepelde chioggia bieten
1 gekookte en gepelde gele biet
4 sjalotten, gepeld
Olijfolie
4 el rode wijnazijn
Zout en peper
Ovenschaal

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160℃.
2. Leg de fazant in een ovenschaal en besprenkel met boter, tijm, zout en peper.
3. Halveer de vijgen, snijd de bieten en sjalotten in parten en verdeel bij de fazant over de ovenschaal.
4. Besprenkel de groenten met de rode wijnazijn, olijfolie, zout en peper.
5. Rooster de ovenschaal met fazant 30 minuten per 500 gram.
6. Serveer de geroosterde fazant met biet, vijg en sjalotten en schenk daarbij een mooi glas André Vonnier Fleurie Beaujolais.


Zalm en papillotte

Een snel te bereiden gerecht met heerlijke zalm Lees verder

hoofdgerecht vis

Filotaart met groene groenten & kruiden

Een heerlijke gezonde taart, boordevol groenten! Lees verder

Inspiratie hoofdgerecht vegetarian

Bloemkool couscous met pistachenoten

Maak je eigen bloemkool couscous met dit eenvoudige recept! Lees verder

food vegetarian hoofdgerecht