668x267-detail-image-fazant

Wijn & spijs combinatie: André Vonnier Fleurie & Geroosterde fazant

De fijne smaak van fazant combineert uitstekend met de fruitige wijn uit Beaujolais.

Meer wijn & spijs combinaties


Ingrediënten
Voor 4 personen

1 fazant
50 g boter, gesmolten
10 g tijm
8 verse vijgen
2 gekookte gepelde chioggia bieten
1 gekookte en gepelde gele biet
4 sjalotten, gepeld
Olijfolie
4 el rode wijnazijn
Zout en peper
Ovenschaal

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160℃.
2. Leg de fazant in een ovenschaal en besprenkel met boter, tijm, zout en peper.
3. Halveer de vijgen, snijd de bieten en sjalotten in parten en verdeel bij de fazant over de ovenschaal.
4. Besprenkel de groenten met de rode wijnazijn, olijfolie, zout en peper.
5. Rooster de ovenschaal met fazant 30 minuten per 500 gram.
6. Serveer de geroosterde fazant met biet, vijg en sjalotten en schenk daarbij een mooi glas André Vonnier Fleurie Beaujolais.


De wijnspecialist: Blind proeven

In voor een experimentje? Serveer bij een lekker stukje lamsvlees eens een rode bordeaux-blend uit Waiheke Island in Nieuw-Zeeland, in plaats van de geijkte pomerol of saint-émilion. Lees verder

wine

Wijn van het Jaar

Makro’s meest ervaren wijnexperts zoeken ieder jaar naar de Wijn van het Jaar die voldoet aan alle verwachtingen en eisen van Makro. Hierbij letten we op kwaliteit, smaak, prijs en duurzaamheid. Lees verder

wine

De wijnspecialist: de smaak van puur natuur

Duurzame wijnbouw heeft een enorme sprong gemaakt in de wijnwereld. Vooral uit respect voor natuur en milieu, maar ook omdat er vraag naar is. Zo zie je steeds vaker dat boeren hun stroom opwekken met zonne- en/of windenergie. Daarnaast maken meer boeren hun wijnen op biologische wijze. Biologische wijnen kennen een kostbaar productieproces en zijn daardoor hoger in prijsklasse. Lees verder

wine