detail-hartige-bonbons

Hartige bonbon/amuse

Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:

Succes met de feestdagen



Wil je verrassend voor de dag komen met bijzondere hapjes voor bij de borrel? Dan maakt de bitterbal plaats voor hartige bonbons. Eenvoudig te maken en verrassend lekker. Jouw kerstborrel is nu al legendarisch. Ook lekker en net zo bijzonder als amuse.

Geitenkaasbonbons met druiven, pistache en granaatappel

Ingrediënten
Voor 20 bonbons

250 g Bettine zachte geitenkaas - 50 g roomkaas - 2 el crème fraîche - 10 witte druiven, pitloos - 10 blauwe druiven, pitloos - 100 g pistache nootjes, fijngehakt - 100 g granaatappelpitjes - 50 g walnoten, fijn ghehakt - Plasticfolie

Bereiding

1. Meng zachte geitenkaas met roomkaas en crème fraîche.
2. Neem wat geitenkaas crème en een druif in uw handpalm en maak mooie balletjes, zodat de druif als het ware omhuld is met geitenkaas.
3. Rol de druiven door de granaatappelpitjes, walnoten of pistachenootjes en leg op een feestelijke schaal. Laat 30 minuten opstijven in de vriezer voordat u de geitenkaasbonbons serveert.

 


Rosbiefbonbons met knolselderij, mierikswortel en groene appel

image-hartige-bonbons-rosbief

Ingrediënten
Voor 8 bonbons

8 plakken rosbief - 50 g gekookte knolselderij, in fijne blokjes - 1 tl mierikswortelpuree - 50 g Granny Smith, in fijne blokjes - 3 el crème fraîche - 8 cornichons - Zout en peper - Plasticfolie - Prikkers

Bereiding

1. Meng de knolselderij, mierikswortel, Granny Smithappel en crème fraîche in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
2. Bekleed 8 kommetjes met plasticfolie, het plasticfolie mag over de randen van de kommetjes uitsteken. Leg vervolgens op elk velletje plasticfolie een plakje rosbief.
3. Verdeel de vulling over de rosbiefplakjes en vouw met behulp van het plasticfolie de bonbons dicht.
4. U kunt de bonbons strak aandraaien en in de koelkast bewaren tot gebruik.
5. Garneer met een feestelijke prikker met een cornichon eraan.


Wijn van het Jaar

Makro’s meest ervaren wijnexperts zoeken ieder jaar naar de Wijn van het Jaar die voldoet aan alle verwachtingen en eisen van Makro. Hierbij letten we op kwaliteit, smaak, prijs en duurzaamheid. Lees verder

wine

6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine