detail-hartige-bonbons

Hartige bonbon/amuse

Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:

Succes met de feestdagen



Wil je verrassend voor de dag komen met bijzondere hapjes voor bij de borrel? Dan maakt de bitterbal plaats voor hartige bonbons. Eenvoudig te maken en verrassend lekker. Jouw kerstborrel is nu al legendarisch. Ook lekker en net zo bijzonder als amuse.

Geitenkaasbonbons met druiven, pistache en granaatappel

Ingrediënten
Voor 20 bonbons

250 g Bettine zachte geitenkaas - 50 g roomkaas - 2 el crème fraîche - 10 witte druiven, pitloos - 10 blauwe druiven, pitloos - 100 g pistache nootjes, fijngehakt - 100 g granaatappelpitjes - 50 g walnoten, fijn ghehakt - Plasticfolie

Bereiding

1. Meng zachte geitenkaas met roomkaas en crème fraîche.
2. Neem wat geitenkaas crème en een druif in uw handpalm en maak mooie balletjes, zodat de druif als het ware omhuld is met geitenkaas.
3. Rol de druiven door de granaatappelpitjes, walnoten of pistachenootjes en leg op een feestelijke schaal. Laat 30 minuten opstijven in de vriezer voordat u de geitenkaasbonbons serveert.

 


Rosbiefbonbons met knolselderij, mierikswortel en groene appel

image-hartige-bonbons-rosbief

Ingrediënten
Voor 8 bonbons

8 plakken rosbief - 50 g gekookte knolselderij, in fijne blokjes - 1 tl mierikswortelpuree - 50 g Granny Smith, in fijne blokjes - 3 el crème fraîche - 8 cornichons - Zout en peper - Plasticfolie - Prikkers

Bereiding

1. Meng de knolselderij, mierikswortel, Granny Smithappel en crème fraîche in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
2. Bekleed 8 kommetjes met plasticfolie, het plasticfolie mag over de randen van de kommetjes uitsteken. Leg vervolgens op elk velletje plasticfolie een plakje rosbief.
3. Verdeel de vulling over de rosbiefplakjes en vouw met behulp van het plasticfolie de bonbons dicht.
4. U kunt de bonbons strak aandraaien en in de koelkast bewaren tot gebruik.
5. Garneer met een feestelijke prikker met een cornichon eraan.


Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

VERS nu met nog scherpere prijzen, ruimer assortiment en verbeterde kwaliteit

Steeds meer horeca-ondernemers (her)ontdekken Makro als dé groothandel voor groenten en fruit. Sinds wij in zee gingen met een nieuwe leverancier Vroegop-Windig is het aanbod dan ook flink vergroot, verduurzaamd en vooral: verbeterd. Smaak en kwaliteit staan (weer) voorop in onze keuzes en ons aanbod. Lees verder

food

Bibimbap Koreaanse rijstbowl

Bibimbab is een Koreaans gerecht dat letterlijk ‘gemengde rijst’ betekent. Het gerecht bestaat uit een hoopje rijst waarop je allerlei ingrediënten plaatst die je apart van elkaar hebt bereidt. Een eitje in het midden maakt de bibimbap af. Lees verder

food vlees hoofdgerecht