668x267-detail-image-poffertjesappel

Hartige poffertjes

Ingrediënten
Voor 10 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

500 g poffertjesmix
750 ml water
2 gekookte bieten, in blokjes
100 g spinazie
1 citroen, geraspt en uitgeperst
½ tl gerookte chilipoeder
1 avocado
¼ rettich, dun geraspt in slierten
50 g granaatappelpitjes
1 vel nori, in dunne reepjes
1 rauwe biet, in dunne plakjes geraspt
100 g heilbot
100 g crème fraîche
1 bakje kaviaar
boter om poffertjespan mee in te vetten
prikkers
poffertjespan

Bereiding

  1. Bereid de poffertjesmix door water toe te voegen en verdeel het beslag over twee kommen.
  2. Voeg aan de ene kom de gekookte biet toe en pureer fijn. Voeg aan de andere kom de spinazie toe en pureer ook fijn. Breng beide mixen op smaak met peper en zout.
  3. Bereid de poffertjes in een poffertjespan. Vet de pan regelmatig in met boter tijdens het bakken.
  4. Halveer de avocado en verwijder de pit met een scherp mes. Pureer het vruchtvlees samen met 3 el citroensap, citroenrasp en gerookte chilipoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Maak torentjes van spinaziepoffertjes, avocadocrème, nori snippers, rettich en granaatappelpitjes. Zet vast met een prikker.
  6. Beleg de bietenpoffertjes met crème fraîche, gerookte heilbot, dungesneden rauwe biet en kaviaar en zet vast met een prikker.
  7. Presenteer de poffertjestorentjes op een feestelijke schaal.

Bloemkool couscous met pistachenoten

Maak je eigen bloemkool couscous met dit eenvoudige recept! Lees verder

food vegetarian hoofdgerecht

Socca met geroosterde tomaatjes

Een lokale specialiteit uit Nice. Die traditioneel in een houtoven gebakken wordt, maar ook heerlijk is uit de koekenpan. Lees verder

food voorgerecht vegetarian

Doperwtenmuntsoep

Een lichte zomerse soep met een volle smaak! Lees verder

food vegetarian voorgerecht