668x267-detail-hellmanns-bbq-sauzen

BBQ-sauzen met Hellmann's Real

Ga naar BBQ Zaken

1. Japans

Verwarm de oven voor op 175 graden. Plaats op een bakplaat een vel bakpapier. Leg hierop de 6 norivellen naast elkaar, besprenkel elk noriblad met 2 theelepels sesamolie en rooster deze 8 minuten in de oven.

Maal vervolgens de geroosterde norivellen tot kleine stukjes in een keukenmachine of snijd deze tot kleine stukjes met een mes en doe deze in een kom, voeg de Hellmannʼs mayonaise, sap van 2 limoenen en een snuf grof zeezout toe naar smaak. Meng alles goed door elkaar.

2. Ras El Hanout

Meng de 8 g ras el hanout, 15 g Knorr Professional Gember Puree en 20 g gembersiroop door 200 g Hellmann’s Real mayonaise.

3. Citroen-chili

Voeg Hellmann’s Real mayonaise, 125 ml crème fraîche, sap van een halve citroen en chilipoeder samen in een kom voor de saus, en meng goed.

4. Yuzu

Meng 120 g Hellmann’s Real mayonaise met 15 g yuzu sap.

5. Truffel

Meng 200 g Hellmann’s Real mayonaise met 30 g truffeltapenade en 5 g hazelnootolie.

6. Pompoen

Schil een halve pompoen en snijd deze in stukken. Meng de pompoen met wat olijfolie, zout en peper. Rooster de pompoen in de oven tot deze gaar is. Laat de pompoen afkoelen en pureer deze met 100 g Hellmann’s Real mayonaise en breng eventueel op smaak.

7. Remoulade

Snijd 10 g groene kruiden, 10 g augurk, 5 g ui en 3 g kappertjes fijn en meng deze met 120 g Hellmann’s Real mayonaise. Breng op smaak met 3 g mosterd en eventueel wat zout en peper.

8. Kokos

Giet 3 dl kokosmelk samen met 1 limoenblad en 8 g citroengras in een kleine kookpan en kook deze in tot er ongeveer een derde van de melk overblijft. Laat het mengsel afkoelen. Als het afgekoeld is, verwijder het limoenblad en de citroengras. Voeg dezelfde hoeveelheid Hellmann’s Real mayonaise toe (ongeveer 100 ml / 3 à 4 eetlepels). Voeg wat limoensap toe naar smaak.


6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

Volle yoghurt met granola

Probeer eens volle yoghurt met granola, honing en vers fruit voor een lichte en lekkere start tijdens de kerstdagen. Lees verder

feestdagen vegetarian