668x267-detail-image-garnalen-boudewijn

Gebakken gamba’s met prei & krokante ui

Ze zeggen wel dat alles wat van ver komt lekker is, maar geloof mij, wat van dichtbij komt is nog lekkerder. In ons restaurant Marnemoede (gelegen in IJsselstein) werken we dan ook met lokale, dagverse producten en word er gekookt met passie. Deze passie voor kwaliteit zien ook wij terug in de producten van Metro Chef en Metro Professional, kwaliteit die wij weer nodig hebben om de heerlijkste gerechten te maken. Maar je hoeft me niet op mijn woord te geloven, want je bent van harte welkom in ons restaurant om dit zelf te proeven. En probeer anders zelf dit heerlijke gerecht.

Boudewijn van der Linden
Eigenaar restaurant Marnemoende in IJsselstein


Ingrediënten

½ teen knoflook
½ rode peper
½ Metro Chef ui
Metro Chef prei (diepvries of vers)
Metro Chef gamba (diepvries)
Metro Chef bio Thaise basilicum
Zoet zure saus
Horeca Select krokante ui
Horeca Select limoensap

Bereiding

1. Pel de knoflook.
2. Snipper een ½ ui grof
3. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de helft fijn.
4. Snijd bosui in fijne ringen (garnering)
5. Doe olie in de pan en fruit de ui aan
6. Rasp een halve teen knoflook
7. Voeg rode peper, prei en gamba’s toe.
8. Blus af met limoensap, voeg zoet zure saus toe.
9. Breng op smaak met peper & limoenrasp
10. Leg de gamba’s op een schaaltje, schep saus er over.
11. Garneer met bosui, krokante ui en Thaise basilicum.

 



Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

VERS nu met nog scherpere prijzen, ruimer assortiment en verbeterde kwaliteit

Steeds meer horeca-ondernemers (her)ontdekken Makro als dé groothandel voor groenten en fruit. Sinds wij in zee gingen met een nieuwe leverancier Vroegop-Windig is het aanbod dan ook flink vergroot, verduurzaamd en vooral: verbeterd. Smaak en kwaliteit staan (weer) voorop in onze keuzes en ons aanbod. Lees verder

food

Bibimbap Koreaanse rijstbowl

Bibimbab is een Koreaans gerecht dat letterlijk ‘gemengde rijst’ betekent. Het gerecht bestaat uit een hoopje rijst waarop je allerlei ingrediënten plaatst die je apart van elkaar hebt bereidt. Een eitje in het midden maakt de bibimbap af. Lees verder

food vlees hoofdgerecht