668x267-detail-italian rip-off

Italian Rip-Off

Carpaccio van Hollandse Nieuwe met gesuikerde pijnboompit, crème van zilverui, poeder van augurk, as van ui en gefrituurde sjalotring.


Dit is een moderne vertaling van de klassieke Hollandse Nieuwe met uitjes. Geïnspireerd op de carpaccio, waar zoet en zuur en verschillende texturen aan toegevoegd zijn. De dungesneden Hollandse Nieuwe (carpaccio) zorgt voor een compleet andere eetervaring dan de klassieke manier van haringhappen.

Ingrediënten creme van zilverui

1 dl vocht van zilverui
50 gr mosterd
9 dl zonnebloemolie
1 dl sesamolie
125 gr eigeel
Tabasco, zout,
Worcestershire saus en sherry-azijn naar smaak

Bereiding

1. Meng de mosterd, het eigeel en het vocht van de zilverui. Meng de sesamolie en zonnebloemolie.
2. Voeg dit toe aan het mengsel en klop tot mayonaise dikte. Breng dit op smaak met de overige ingrediënten.

bron: visbureau.nl

Lees meer over 'Haring Nieuwe Stijl’


Stoofpaling met verse kruiden

Een smaakvol én decoratief visgerecht Lees verder

Inspiratie feestdagen food hoofdgerecht vis

Paddenstoelen Suprême Saus

Een heerlijke verfijnde witte saus Lees verder

Inspiratie feestdagen food

Appeltartaar met calvados en kaneelroom

Een heerlijk nagerecht om van te smullen! Lees verder

Inspiratie feestdagen food nagerecht vegetarian