668x267-detail-italian rip-off

Italian Rip-Off

Carpaccio van Hollandse Nieuwe met gesuikerde pijnboompit, crème van zilverui, poeder van augurk, as van ui en gefrituurde sjalotring.


Dit is een moderne vertaling van de klassieke Hollandse Nieuwe met uitjes. Geïnspireerd op de carpaccio, waar zoet en zuur en verschillende texturen aan toegevoegd zijn. De dungesneden Hollandse Nieuwe (carpaccio) zorgt voor een compleet andere eetervaring dan de klassieke manier van haringhappen.

Ingrediënten creme van zilverui

1 dl vocht van zilverui
50 gr mosterd
9 dl zonnebloemolie
1 dl sesamolie
125 gr eigeel
Tabasco, zout,
Worcestershire saus en sherry-azijn naar smaak

Bereiding

1. Meng de mosterd, het eigeel en het vocht van de zilverui. Meng de sesamolie en zonnebloemolie.
2. Voeg dit toe aan het mengsel en klop tot mayonaise dikte. Breng dit op smaak met de overige ingrediënten.

bron: visbureau.nl

Lees meer over 'Haring Nieuwe Stijl’


Vis roken

Allereerst is het belangrijk dat de roker geen haast heeft, het is namelijk geen magnetron. Om te roken kan men het beste een vis gebruiken met een hoog vetgehalte: paling, forel, zalm, makreel, haring,of sprot. Andere vissoorten worden door het roken vaak droog. Ook mosselen en kip zijn gerookt heerlijk. Lees verder

food hungry netwerken

Spinazie fritatta

Een heerlijk gerecht voor naar de picknick! Zowel warm als koud te serveren. Lees verder

food voorgerecht

Groene pannenkoekjes met limoenboter

Deze groene pannenkoeken zitten boordevol smaak door de heerlijke kruiden. Probeer het zelf! Lees verder

food hoofdgerecht