668x267-detail-italian rip-off

Italian Rip-Off

Carpaccio van Hollandse Nieuwe met gesuikerde pijnboompit, crème van zilverui, poeder van augurk, as van ui en gefrituurde sjalotring.


Dit is een moderne vertaling van de klassieke Hollandse Nieuwe met uitjes. Geïnspireerd op de carpaccio, waar zoet en zuur en verschillende texturen aan toegevoegd zijn. De dungesneden Hollandse Nieuwe (carpaccio) zorgt voor een compleet andere eetervaring dan de klassieke manier van haringhappen.

Ingrediënten creme van zilverui

1 dl vocht van zilverui
50 gr mosterd
9 dl zonnebloemolie
1 dl sesamolie
125 gr eigeel
Tabasco, zout,
Worcestershire saus en sherry-azijn naar smaak

Bereiding

1. Meng de mosterd, het eigeel en het vocht van de zilverui. Meng de sesamolie en zonnebloemolie.
2. Voeg dit toe aan het mengsel en klop tot mayonaise dikte. Breng dit op smaak met de overige ingrediënten.

bron: visbureau.nl

Lees meer over 'Haring Nieuwe Stijl’


De barista: écht eerlijke Fair Trade

De vraag naar fair trade is ontzettend groot. Kijk alleen al naar de schappen in supermarkten met alle gecertificeerde thee-, cacaoben suikerverpakkingen. Wat ik je wil meegeven: staar je niet blind op fairtradekeurmerken. Ze hebben voordelen, maar zijn niet per se zaligmakend. Bezit een koffieboer geen keurmerk, dan zegt dit eigenlijk niks over hoe ‘fair’ zijn bedrijf is. Bovendien laten verschillende onderzoeken zien dat het geld dat wij extra betalen voor fairtradeproducten lang niet altijd bij de boeren terechtkomt. Lees verder

food

Zalmbonbons

Probeer eens zalmbonbons van gerookte Schotse zalm met garnalen, rucola en granaatappelpitjes. Lees verder

feestdagen voorgerecht vis

Bloemkoolsoep met Saint Agur

Probeer eens bloemkoolsoep met Saint Agur (blauwaderkaas) geroosterde rode druiven en walnoten. Lees verder

feestdagen vegetarian voorgerecht kaas