668x267-detail-italian rip-off

Italian Rip-Off

Carpaccio van Hollandse Nieuwe met gesuikerde pijnboompit, crème van zilverui, poeder van augurk, as van ui en gefrituurde sjalotring.


Dit is een moderne vertaling van de klassieke Hollandse Nieuwe met uitjes. Geïnspireerd op de carpaccio, waar zoet en zuur en verschillende texturen aan toegevoegd zijn. De dungesneden Hollandse Nieuwe (carpaccio) zorgt voor een compleet andere eetervaring dan de klassieke manier van haringhappen.

Ingrediënten creme van zilverui

1 dl vocht van zilverui
50 gr mosterd
9 dl zonnebloemolie
1 dl sesamolie
125 gr eigeel
Tabasco, zout,
Worcestershire saus en sherry-azijn naar smaak

Bereiding

1. Meng de mosterd, het eigeel en het vocht van de zilverui. Meng de sesamolie en zonnebloemolie.
2. Voeg dit toe aan het mengsel en klop tot mayonaise dikte. Breng dit op smaak met de overige ingrediënten.

bron: visbureau.nl

Lees meer over 'Haring Nieuwe Stijl’


Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

VERS nu met nog scherpere prijzen, ruimer assortiment en verbeterde kwaliteit

Steeds meer horeca-ondernemers (her)ontdekken Makro als dé groothandel voor groenten en fruit. Sinds wij in zee gingen met een nieuwe leverancier Vroegop-Windig is het aanbod dan ook flink vergroot, verduurzaamd en vooral: verbeterd. Smaak en kwaliteit staan (weer) voorop in onze keuzes en ons aanbod. Lees verder

food

Bibimbap Koreaanse rijstbowl

Bibimbab is een Koreaans gerecht dat letterlijk ‘gemengde rijst’ betekent. Het gerecht bestaat uit een hoopje rijst waarop je allerlei ingrediënten plaatst die je apart van elkaar hebt bereidt. Een eitje in het midden maakt de bibimbap af. Lees verder

food vlees hoofdgerecht