detail-konijnbout

Zachtgegaarde konijnenbout met limoenblad en citroengras

Sterrenkok Jan Smink
Sterrenkok Jan Smink is al de helft van zijn leven bezig met de kunst van koken. Vanaf de Eindhovense Sterklas heeft zijn carriere hem gebracht in de keukens van onder andere Landgoed Lauswolt en De Librije. Jan heeft diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de Zilveren Champignon en tot tweemaal toe de eerste plaats bij de Bocuse d’Or, de prestigieuze onderscheiding voor de beste kok van Nederland.


Ingrediënten
4 stuks konijnenbout
1 rode peper
50 gram gember
1 sjalot
4 stuks limoenblad
3 stengels limoengras
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
3 tenen knoflook
2 blaadjes laurier
500 gram ganzenvet
2 dl kippenjus
25 gram aceto balsamico
75 gram beurre noisette
1 sinaasappel
50 gram macadamianoten

Werkwijze
Verwarm het ganzenvet Voeg de tijm, rozemarijn, knoflook en laurier toe. Leg de konijnenbout ook in het ganzenvet en dek dit af met aluminiumfolie. Gaar de bouten 130 minuten op 115°C in de heteluchtoven. Snijd de sjalot, peper, gember en limoengras ragfijn. Fruit deze aan in een klein beetje zonnebloemolie. Neem de helft van het aantal bouten en pluk hier het vlees af. Voeg het geplukte vlees toe aan het aangefruite mengsel en bak mee. Voeg de kippenjus toe aan het gekonfijte vlees en breng op smaak met de aceto en beurre noisette. Serveer de fijne stoof van konijn in een kommetje of klassiek pannetje. De andere gekonfijte bouten hou je heel en smeer je licht in met kippenjus. Sprenkel hier een beetje sinaasappelrasp over en geraspte macadamianoten.

Laat je inspireren voor de feestdagen: Succes met de feestdagen


Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

VERS nu met nog scherpere prijzen, ruimer assortiment en verbeterde kwaliteit

Steeds meer horeca-ondernemers (her)ontdekken Makro als dé groothandel voor groenten en fruit. Sinds wij in zee gingen met een nieuwe leverancier Vroegop-Windig is het aanbod dan ook flink vergroot, verduurzaamd en vooral: verbeterd. Smaak en kwaliteit staan (weer) voorop in onze keuzes en ons aanbod. Lees verder

food

Bibimbap Koreaanse rijstbowl

Bibimbab is een Koreaans gerecht dat letterlijk ‘gemengde rijst’ betekent. Het gerecht bestaat uit een hoopje rijst waarop je allerlei ingrediënten plaatst die je apart van elkaar hebt bereidt. Een eitje in het midden maakt de bibimbap af. Lees verder

food vlees hoofdgerecht