detail-nagerecht-kaas-kerst

Kaas met fruit, een perfecte combinatie

Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:

Succes met de feestdagen


Camembert uit de oven met druiven en frambozen

Ingrediënten
Voor 4 personen

1 camembert pet Norman 250 g
2 takjes rozemarijn
200 g rode druiven
150 g frambozen
1 kletzenbrood

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Doe de camembert in een schaaltje, steek de rozemarijntakjes in de kaas.
3. Verwarm de kaas 10 minuten in de voorverwarmde oven.
4. Serveer met druiven, frambozen en kletzenbrood.


Gepocheerde peren in witte port met gorgonzola en truffelhoning

Ingrediënten
Voor 4 personen

2 peren, geschild
1 vanillestokje
300 ml Kopke Fine white port no. 99
100 g gorgonzola
20 ml truffelhoning
2 takjes basilicum

Bereiding

1. Halveer de peren, verwijder het klokhuis. Verwarm de witte port met het vanillestokje in een klein steelpannetje, voeg de peren toe. Staan de peren niet helemaal onder, voeg dan water toe. Pocheer de peren 15 minuten.
2. Leg de warme peren op vier bordjes, verdeel de gorgonzola en truffelhoning erover en garneer met basilicum.


Bloemkool couscous met pistachenoten

Maak je eigen bloemkool couscous met dit eenvoudige recept! Lees verder

food vegetarian hoofdgerecht

Socca met geroosterde tomaatjes

Een lokale specialiteit uit Nice. Die traditioneel in een houtoven gebakken wordt, maar ook heerlijk is uit de koekenpan. Lees verder

food voorgerecht vegetarian

Doperwtenmuntsoep

Een lichte zomerse soep met een volle smaak! Lees verder

food vegetarian voorgerecht