detail-nagerecht-kaas-kerst

Kaas met fruit, een perfecte combinatie

Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:

Succes met de feestdagen


Camembert uit de oven met druiven en frambozen

Ingrediënten
Voor 4 personen

1 camembert pet Norman 250 g
2 takjes rozemarijn
200 g rode druiven
150 g frambozen
1 kletzenbrood

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Doe de camembert in een schaaltje, steek de rozemarijntakjes in de kaas.
3. Verwarm de kaas 10 minuten in de voorverwarmde oven.
4. Serveer met druiven, frambozen en kletzenbrood.


Gepocheerde peren in witte port met gorgonzola en truffelhoning

Ingrediënten
Voor 4 personen

2 peren, geschild
1 vanillestokje
300 ml Kopke Fine white port no. 99
100 g gorgonzola
20 ml truffelhoning
2 takjes basilicum

Bereiding

1. Halveer de peren, verwijder het klokhuis. Verwarm de witte port met het vanillestokje in een klein steelpannetje, voeg de peren toe. Staan de peren niet helemaal onder, voeg dan water toe. Pocheer de peren 15 minuten.
2. Leg de warme peren op vier bordjes, verdeel de gorgonzola en truffelhoning erover en garneer met basilicum.


De barista: écht eerlijke Fair Trade

De vraag naar fair trade is ontzettend groot. Kijk alleen al naar de schappen in supermarkten met alle gecertificeerde thee-, cacaoben suikerverpakkingen. Wat ik je wil meegeven: staar je niet blind op fairtradekeurmerken. Ze hebben voordelen, maar zijn niet per se zaligmakend. Bezit een koffieboer geen keurmerk, dan zegt dit eigenlijk niks over hoe ‘fair’ zijn bedrijf is. Bovendien laten verschillende onderzoeken zien dat het geld dat wij extra betalen voor fairtradeproducten lang niet altijd bij de boeren terechtkomt. Lees verder

food

Doe-het-zelf oliebollen

Voor de doe-het-zelf’er hebben we alles in huis om zelf de heerlijkste oliebollen te maken Lees verder

feestdagen

Volle yoghurt met granola

Probeer eens volle yoghurt met granola, honing en vers fruit voor een lichte en lekkere start tijdens de kerstdagen. Lees verder

feestdagen vegetarian