detail-nagerecht-kaas-kerst

Kaas met fruit, een perfecte combinatie

Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:

Succes met de feestdagen


Camembert uit de oven met druiven en frambozen

Ingrediënten
Voor 4 personen

1 camembert pet Norman 250 g
2 takjes rozemarijn
200 g rode druiven
150 g frambozen
1 kletzenbrood

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Doe de camembert in een schaaltje, steek de rozemarijntakjes in de kaas.
3. Verwarm de kaas 10 minuten in de voorverwarmde oven.
4. Serveer met druiven, frambozen en kletzenbrood.


Gepocheerde peren in witte port met gorgonzola en truffelhoning

Ingrediënten
Voor 4 personen

2 peren, geschild
1 vanillestokje
300 ml Kopke Fine white port no. 99
100 g gorgonzola
20 ml truffelhoning
2 takjes basilicum

Bereiding

1. Halveer de peren, verwijder het klokhuis. Verwarm de witte port met het vanillestokje in een klein steelpannetje, voeg de peren toe. Staan de peren niet helemaal onder, voeg dan water toe. Pocheer de peren 15 minuten.
2. Leg de warme peren op vier bordjes, verdeel de gorgonzola en truffelhoning erover en garneer met basilicum.


6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

VERS nu met nog scherpere prijzen, ruimer assortiment en verbeterde kwaliteit

Steeds meer horeca-ondernemers (her)ontdekken Makro als dé groothandel voor groenten en fruit. Sinds wij in zee gingen met een nieuwe leverancier Vroegop-Windig is het aanbod dan ook flink vergroot, verduurzaamd en vooral: verbeterd. Smaak en kwaliteit staan (weer) voorop in onze keuzes en ons aanbod. Lees verder

food