detail-brunch

Kerstontbijt, -brunch of -lunch

Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:

Succes met de feestdagenAmerican Pancakes met kokos

Heb je de traditionele kerststol wel gezien? Dan hebben we een lekker alternatief voor een zoet ontbijt, brunch of lunch. Go the American way met American pancakes. Lekker met bosvruchten en geraspte kokos voor een toefje witte kerst.

Ingrediënten
Voor 8 pannenkoekjes

8 American Pancakes - Boter om in te bakken - Maple syrup - 100 g blauwe bessen - 50 g rode aalbessen - 50 g frambozen

Bereiding

1. Verwarm de Americican pancakes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Stapel de American pancakes op en verdeel Maple syrup over de bovenste pancakes. Versier met blauwe bessen, frambozen en rode aalbessen.
3. Garneer met geraspte kokos.

Tip: Ook lekker met krokant gebakken ontbijtspek.


Wentelteefjes van kerststol met gekarameliseerde sinaasappel en mascarpone

Dit heb je nog niet eerder gegegeten: wentelteefjes van kerststol met gekarameliseerde sinaasappel en mascarpone. Je hoeft beslist geen geoefende keukenprinses te zijn om ze bereiden. Een feestelijk ontbijt of brunch om van te smullen.

Ingrediënten
Voor 4 personen

1 mini kerststol in vier sneden - 1 ei - 150 g melk - 1 tl kaneel - 1 el suiker - 1 sinaasappel - 100 g mascarpone - 1 el poedersuiker - 1 el donkere basterdsuiker - Boter

Bereiding

1. Klop het ei los met een garde en meng de melk, kaneel en suiker erdoor.
2. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil van de vrucht. Meng de citrusrasp door het eimengsel. Schil de sinaasappel en snijd in plakken.
3. Meng de mascarpone met de poedersuiker.
4. Verhit een klontje boter in een koekenpan, haal de sneden kerststol door het eimengsel. en bak de wentelteefjes aan beide zijden goudbruin. Leg de gebakken wentelteefjes op een feestelijke schaal.
5. Verhit nogmaals een klontje boter in een koekenpan en laat de basterdsuiker oplossen in de boter. Bak de plakjes sinaasappel 3 minuten in de karamel.
6. Serveer de gekarameliseerde sinaasappel samen met de mascarpone bij de wentelteefjes.

Kerstboom van bladerdeeg met kaneelsuiker en pecannoten

Succes verzekerd met deze kertsboompjes van bladerdeeg. Afgetopt met kaneelsuiker en pecanoten is dit een topper tijdens het kerstontbijt. Helemaal leuk om samen te bakken. Allemaal een schort voor en aan de slag.

image-brunch-kerstboom

Ingrediënten

1 danarole xl (croissants) bladerdeeg - 50 g boter, gesmolten - 100 g witte basterdsuiker - 2 tl kaneel - 100 g pecannoten, fijngehakt - 1 ei, losgeklopt - 2 el suiker, om te bestrooien - 100 g frambozen - Poedersuiker om te decoreren

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bestrijk het bladerdeeg met gesmolten boter. Meng de kaneel, suiker en gehakte pecannoten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de kerstboom erop. Verdeel het suiker notenmengsel over de kerstboom.
3. Knip de zijkanten van de kerstboom in met een schaar en draai de stroken een paar keer om.
4. Bestrijk de kersboom met ei en wat kristalsuiker en bak 20 minuten af in de oven.
5. Versier de kerstboom met verse frambozen en decoreer met poedersuiker.


Chocolademousse van pure en roze chocolade met tropische vruchten

Heerlijke chocolademousse met frisse tropische vruchten Lees verder

feestdagen food nagerecht

Portobello-burger

Hét vegetarische alternatief op een broodje hamburger. Lees verder

food vlees bbq

Piñata taart

Een prachtige gevulde taart met een zoete verrassing! Lees verder

feestdagen nagerecht