King crab van de barbecue

King crab van de barbecue

Ingrediënten

- King crab poten
- Citroenschijfjes

Voor de kruiden-knoflookboter

- ½ pakje boter
- 2 el fijngesneden basilicum
- 3 teentjes knoflook, fijn geperst
- Sap van 1 versgeperste citroen
- 1 el van je favoriete zoete BBQ-rub

Bereiding

1. Meng alle ingrediënten voor de kruiden-knoflookboter goed door elkaar en zet opzij. Zorg ervoor dat voor het serveren de boter gesmolten is.
2. Bereid je barbecue voor op 180/200°C voor een directe sessie. Leg de (ontdooide) poten op het rooster en keer deze na 3 tot 4 minuten om en gaar ze nogmaals 3 tot 4 minuten. Het krabvlees zou nu mooi gegaard moeten zijn. Wil je de krab bereiden middels een indirecte setup, zorg dan voor een temperatuur van 110°C en gaar de krabbenpoten in ca. 25 minuten.
3. Knip de krabbepoot open, haal het vlees eruit en bedruip met de kruiden-knoflookboter.
4. Serveer de krabbenpoten terwijl ze nog warm zijn en garneer met wat citroenschijfjes.

bbq

Shake shake cocktails

De perfecte cocktails bij de bbq Lees verder

bbq borrel

Kip op de BBQ

Zo bereid je de perfecte kip op de barbecue Lees verder

bbq

In de Römertopf Brick gegaarde kipfilet

Een heerlijk gerecht voor op de barbecue Lees verder

bbq