668x267-detail-image-konijnappel

Konijn in rode wijnjus

Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten – 1 uur en 45 minuten stoven

50 g boter
4 konijnenbouten
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 sjalotten, in parten
1 pot wildfond
450 ml rode wijn
10 g verse tijm
1 takje rozemarijn
1 laurierblad
1 kleine pompoen
4 pastinaken
20 g peterselie
peper en zout
keukentouw

Bereiding

  1. Verhit de boter in een stoofpan en fruit de sjalotten en knoflook.
  2. Bak kort de konijnenbouten rondom aan en blus met rode wijn. Voeg vervolgens de wildfond toe.
  3. Maak met keukentouw een kruidenbundeltje van rozemarijn, laurier en tijm.
  4. Voeg het kruidenbundeltje toe aan de pan en stoof 1 uur met de deksel op de pan.
  5. Snijd de pompoen in parten en verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel. Schil de pastinaken en snijd deze in stukken van 3 cm. Voeg de groenten toe aan de stoofpan en laat nog 45 minuten meestoven. Voeg indien nodig wat extra water toe.
  6. Hak de peterselie fijn. Verwijder het kruidenbundeltje en breng de stoof op smaak met peper en zout. Serveer de konijnenboutenstoof met verse peterselie.

Tip: Je kunt de saus binden met een plakje ontbijtkoek.


Stoofpaling met verse kruiden

Een smaakvol én decoratief visgerecht Lees verder

Inspiratie feestdagen food hoofdgerecht vis

Paddenstoelen Suprême Saus

Een heerlijke verfijnde witte saus Lees verder

Inspiratie feestdagen food

Appeltartaar met calvados en kaneelroom

Een heerlijk nagerecht om van te smullen! Lees verder

Inspiratie feestdagen food nagerecht vegetarian