668x267-Lamskroon

Lamskroon met muntgremolata

Voor 4 personen
Ingrediënten
2 lamsracks
olijfolie
zout & peper
knoflook

Verhit de oven tot 200ºC. Plaats een rooster in een braadslee. Wrijf het vlees in met wat olie en bestrooi met peper en zout. Vouw de lamsracks tot een ‘kroon’ en bind de uiteinden van het vlees met keukentouw aan elkaar en omwikkel de botpunten met aluminiumfolie. Zet de kroon op het rooster en plaats de kernthermometer in een middenstukje van het vlees. Zet de schaal in de tot 180ºC voorverwarmde oven en braad de kroon tot 65ºC kerntemperatuur. Laat even rusten onder aluminiumfolie en serveer met de muntgremolata.

Muntgremolata
12 takjes munt
3 el extra vierge olijfolie
2 tenen knoflook
1 citroen
zout & peper

Hak de munt zeer fijn, rasp de schil van de citroen en snijd de knoflook zeer fijn.
Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg de olijfolie toe. Breng op smaak met zout & peper

6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

VERS nu met nog scherpere prijzen, ruimer assortiment en verbeterde kwaliteit

Steeds meer horeca-ondernemers (her)ontdekken Makro als dé groothandel voor groenten en fruit. Sinds wij in zee gingen met een nieuwe leverancier Vroegop-Windig is het aanbod dan ook flink vergroot, verduurzaamd en vooral: verbeterd. Smaak en kwaliteit staan (weer) voorop in onze keuzes en ons aanbod. Lees verder

food