detail-maiskoekjes

Maiskoekjes met avocadodressing, granaatappelpitjes en gepocheerd ei

Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:

Succes met de feestdagen



Voor de lekkere trek na een stevige kerstwandeling of voor lunch of diner: hartige maispannenkoekjes met avcocadodressing. Lekker met granaatappelpitjes en een gepocheerd ei. Makkelijk voor te bereiden, dus op het moment suprême snel klaar.

Ingrediënten
Voor 4 pannenkoekjes

Voor de maiskoekjes:
150 g bloem
50 g maismeel
1 tl bakpoeder
snufje zout
50 g mais
20 g koriander, fijngehakt
1 puntpaprika, in kleine blokjes
1/2 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 eieren
50 ml melk
50 g boter, gesmolten
Zonnebloemolie

Avocadodressing:
1 eetrijpe avocado
2 el olijfolie
20 g koriander, gehakt
sap van ½ limoen
Zout en peper

Eieren pocheren:
4 eieren
3 el azijn

100 g granaatappelpitjes

Bereiding

1. Meng bloem, maismeel, bakpoeder, een snufje zout, mais, koriander, puntpaprika, rode ui en fijngehakte knoflook in een kom. Meng in een aparte kom de eieren, melk en gesmolten boter. Meng het eimengsel door de droge ingrediënten.
2. Maak de avocadodressing; meng avocado, olijfolie, koriander en limoensap met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan. Bak 8 maiskoekjes van het beslag.
4. Breng een pan water met azijn aan de kook. Zet het vuur laag. Maak een kolkje in het kokende water met een lepel. Laat een ei in kolkje glijden. Kook 2 minuten. Herhaal met de andere drie eieren.
5. Serveer twee maiskoekjes per persoon met een gepocheerd ei. Verdeel de avocadodressing erover, garneer met granaatappelpitjes en serveer direct.


Parelhoenfilet met mousseline van gepofte bietjes

Een heerlijk gerecht bereid op de LX-smoker Lees verder

Inspiratie feestdagen food gevogelte hoofdgerecht

Vis roken

Allereerst is het belangrijk dat de roker geen haast heeft, het is namelijk geen magnetron. Om te roken kan men het beste een vis gebruiken met een hoog vetgehalte: paling, forel, zalm, makreel, haring,of sprot. Andere vissoorten worden door het roken vaak droog. Ook mosselen en kip zijn gerookt heerlijk. Lees verder

food hungry netwerken

Spinazie fritatta

Een heerlijk gerecht voor naar de picknick! Zowel warm als koud te serveren. Lees verder

food voorgerecht