detail-maiskoekjes

Maiskoekjes met avocadodressing, granaatappelpitjes en gepocheerd ei

Nieuwe recepten, bijzondere ideeën, lekkere hapjes, de feestdagen zijn een feest voor onze smaakpapillen. Natuurlijk wil je een beetje goed voor de dag komen en hapjes serveren waar nog lang over wordt nagepraat. Wij hebben al die nieuwe recepten, bijzondere ideeën en lekkere hapjes voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Recepten én alle ingredienten, wijnadvies, bubbels en likeur, je vindt alles bij elkaar op:

Succes met de feestdagen



Voor de lekkere trek na een stevige kerstwandeling of voor lunch of diner: hartige maispannenkoekjes met avcocadodressing. Lekker met granaatappelpitjes en een gepocheerd ei. Makkelijk voor te bereiden, dus op het moment suprême snel klaar.

Ingrediënten
Voor 4 pannenkoekjes

Voor de maiskoekjes:
150 g bloem
50 g maismeel
1 tl bakpoeder
snufje zout
50 g mais
20 g koriander, fijngehakt
1 puntpaprika, in kleine blokjes
1/2 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 eieren
50 ml melk
50 g boter, gesmolten
Zonnebloemolie

Avocadodressing:
1 eetrijpe avocado
2 el olijfolie
20 g koriander, gehakt
sap van ½ limoen
Zout en peper

Eieren pocheren:
4 eieren
3 el azijn

100 g granaatappelpitjes

Bereiding

1. Meng bloem, maismeel, bakpoeder, een snufje zout, mais, koriander, puntpaprika, rode ui en fijngehakte knoflook in een kom. Meng in een aparte kom de eieren, melk en gesmolten boter. Meng het eimengsel door de droge ingrediënten.
2. Maak de avocadodressing; meng avocado, olijfolie, koriander en limoensap met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan. Bak 8 maiskoekjes van het beslag.
4. Breng een pan water met azijn aan de kook. Zet het vuur laag. Maak een kolkje in het kokende water met een lepel. Laat een ei in kolkje glijden. Kook 2 minuten. Herhaal met de andere drie eieren.
5. Serveer twee maiskoekjes per persoon met een gepocheerd ei. Verdeel de avocadodressing erover, garneer met granaatappelpitjes en serveer direct.


6 verrassend vegetarisch gangen

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees heeft Chef Bart Stork tijdens en Masterclass aan verschillende horecaondernemingen laten zien dat een vegetarisch menu verrassend en goed in de smaak kan vallen. Lees verder

Inspiratie food hoofdgerecht nagerecht vegetarian voorgerecht

Verrassend vegetarisch: zes gangen met bijpassende wijnen

Makro organiseerde een smaakvolle masterclass met het thema ‘vega’, vol met verrassende twists en bijpassende wijnen. Iedere maand wordt een aantal horecaondernemers exclusief uitgenodigd voor deze culinaire verkenningen. Lees verder

Inspiratie food vegetarian wine

VERS nu met nog scherpere prijzen, ruimer assortiment en verbeterde kwaliteit

Steeds meer horeca-ondernemers (her)ontdekken Makro als dé groothandel voor groenten en fruit. Sinds wij in zee gingen met een nieuwe leverancier Vroegop-Windig is het aanbod dan ook flink vergroot, verduurzaamd en vooral: verbeterd. Smaak en kwaliteit staan (weer) voorop in onze keuzes en ons aanbod. Lees verder

food