(Injectie-)marinade voor procureur

(Injectie-)marinade voor procureur

Ingrediënten
Voor 1 burger

- 4 grote el bruine basterdsuiker
- 4 grote el paprikapoeder
- 3 el zout
- 2 el gemalen zwarte peper
- 1 el cayennepeper (of minder voor minder hitte)
- 2 tl mosterdpoeder
- 2 tl knoflookpoeder

Voor de marinade injector:
- 250 ml appelsap (of cider voor wat meer ‘kick’)
- 60 ml appelcider azijn
- 60 ml lauw water
- 2 el Worcestershire saus
- 2 el esdoornsiroop (Maple syrup)
- 1,5 tl van de eerder gemaakte rub
- 1 el gesmolten roomboter

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten voor de rub in een kommetje en mix goed door elkaar. Wrijf hiermee de procureur in, maar hou nog een klein beetje over voor de marinade.
2. Doe alle ingrediënten voor de marinade (incl. het restant van de rub) in een kommetje, mix het goed en trek het in de ‘injector’. Injecteer nu op verschillende plekken kleine beetjes in het vlees.
3. Zet de procureur nu in de barbecue (110 - 130°C) en gaar totdat de kern tenminste 75°C heeft bereikt (breng hem naar 93°C voor de pulled pork).


Ribroast

Een echte BBQ-gerecht! Lees verder

bbq

BBQ oesters

De tijd voor barbecue oesters is weer aangebroken Lees verder

bbq

Flammkuchen

Een echte BBQ kan eigenlijk niet zonder Flammkuchen. Lees verder

bbq