Artikel-noordzeevis-scheveningen-Detail

Unieke samenwerking met Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Het is zeer streng gereguleerd waarmee overbevissing is uitgesloten

Door het gebruik van de flyshoot-methode, is er sprake van minder bijvangst en veel minder brandstofgebruik. Vanwege de ‘korte trek’ van de vissersboten, zijn de vissers korter op zee en is de vis het meest vers. Het eten van vis uit de Noordzee is het minst belastend voor het milieu: de vis wordt in onze eigen achtertuin gevangen en daarna recht van de visafslag naar de vestiging vervoerd.

Hoe herken je de echte Noordzeevis?

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft een speciaal beeldmerk geïntroduceerd. Kom je dit logo tegen? Dan weet je dat het verse vis is, rechtstreeks van de visafslag uit onze eigen Noordzee.

Artikel-noordzeevis-scheveningen-Logo

Over Stichting Noordzeevis uit Schevenignen

Sinds hun oprichting in 2016 zet de Stichting Noordzeevis zich in om hun missie te volbrengen: Noordzeevis geliefd te maken in eigen land. Enerzijds om de Scheveningse visketen te versterken, anderzijds de visconsumptie te bevorderen. Dit willen ze bereiken door vis uit eigen zee in het zonnetje te zetten via diverse media.


Parelhoenfilet met mousseline van gepofte bietjes

Een heerlijk gerecht bereid op de LX-smoker Lees verder

Inspiratie feestdagen food gevogelte hoofdgerecht

Wijn van het Jaar

Makro’s meest ervaren wijnexperts zoeken ieder jaar naar de Wijn van het Jaar die voldoet aan alle verwachtingen en eisen van Makro. Hierbij letten we op kwaliteit, smaak, prijs en duurzaamheid. Lees verder

wine

Vis roken

Allereerst is het belangrijk dat de roker geen haast heeft, het is namelijk geen magnetron. Om te roken kan men het beste een vis gebruiken met een hoog vetgehalte: paling, forel, zalm, makreel, haring,of sprot. Andere vissoorten worden door het roken vaak droog. Ook mosselen en kip zijn gerookt heerlijk. Lees verder

food hungry netwerken